AniCura · Publicerad 4 juni 2021

AniCura växer och söker nu en Senior Financial Controller, till huvudkontoret i Danderyd. AniCura är en familj av framstående djursjukhus och kliniker specialiserade på sällskapsdjur. Som Senior Financial Controller kommer du både att arbeta operativt och ha en specialistroll. Ofta kommer du att agera projektledare för olika projekt inom avdelningen och i egenskap av senior blir du även ett stöd till övriga i finansorgansiationen för komplexare frågor. Här får du en roll med många kontaktytor på ett bolag i förändring. AniCura har ca 350 kliniker i 13 länder och ägs sedan 2018 av Mars Petcare. Du kommer att ingå i ett team om 8 personer och rapportera till AniCuras Group Financial Control manager.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Vara kontaktperson för 1-2 länder, (inkl rapportering, uppföljning och kontroll samt utbildning, stöd och analys etc).
 • Säkerställa god kvalitet i rapporteringen i enlighet med rapporteringskraven
 • Ansvar för processen kring koncernens balansräkningsuppföljningar
 • Driva projekt för att utveckla processer, rutiner och förbättrings- och effektiviseringsarbete inom redovisning, rapportering och intern kontroll
 • Utbilda internt inom redovisning, rapportering och intern kontroll


Kvalifikationer och erfarenhet:


Vi söker dig som har mångårig relevant arbetslivserfarenhet och en akademisk utbildning inom ekonomi, eller motsvarande. Rätt person är framför allt vass på redovisning och intern kontroll. En lämplig bakgrund kan t ex vara Redovisnings/ekonomichef i förvärvsintensivt bolag eller som internrevisor. Rätt person har också projektledarerfarenhet. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från arbete i en amerikansk organisation och med US GAAP, men även kunskaper i IFRS ses som positivt. Vi ser också gärna att du har ett systemintresse och erfarenhet av processförbättringsarbete. Vidare kommunicerar du obehindrat på engelska i tal samt skrift, svenska är meriterande.

Personliga egenskaper:

Välkommen till ett team med bra och öppen stämning, en omtänksam miljö med ambitiösa och högpresterande kollegor. Här får du också möjlighet att påverka, rätt person vågar ta egna beslut och ställa krav. Tempot är högt emellanåt och miljön är föränderlig, vilket man även behöver kunna hantera.

Placeringsort: Stockholm

Anicura erbjuder:
 • En utvecklande tjänst i en dynamisk miljö i ett väl fungerande team
 • AniCura strävar efter att hitta lösningar så att medarbetare kan kombinera arbets- och familjeliv på ett bra sätt, eftersom vi vet att det är avgörande för framgång.
 • AniCura är ett av de snabbaste växande djursjukvårdföretagen i världen och alla medarbetare är del av samma resa. Tillsammans skapar vi framtidens sjukvård.
 • Möjlighet att, under vissa förutsättningar, få ta med sin hund till kontoret


Om AniCura:

AniCura är ett av Europas ledande företag inom högkvalitativ djursjukvård för sällskapsdjur. Inom AniCura erbjuds ett stort utbud av medicinska och kirurgiska tjänster. Detta innefattar alltifrån förebyggande vård och bassjukvård, till avancerad diagnostik, invärtesmedicin, intensivvård, kirurgi och ortopedi. AniCura erbjuder även rehabilitering, sjukgymnastik och kostrådgivning samt utvald djurmat och vårdprodukter. AniCura erbjuder modern och högkvalitativ djursjukvård på 300 orter i Europa och skapar trygghet för djurägare genom hög tillgänglighet och patientsäkerhet. Våra 7500 medarbetare tar varje år hand om fler än 3 miljoner patienter, läs mer på www.anicura.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar AniCura med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23:e juni 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: "Senior Financial Controller", "Financial Controller", "Controller"
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga