Arriva Sverige AB · Publicerad 30 jan

Nu söker Arriva Sverige en Säkerhetschef till Lokaltrafiken i Stockholm.

Som Säkerhetschef på Arriva får du stora möjligheter att påverka verksamheten när det gäller trafiksäkerhet. Vi har korta beslutsvägar och dina förslag till utveckling och förbättring kommer att väga tungt.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Arriva är ett värderingsstyrt företag med stora ambitioner att växa de kommande åren. Du kommer till ett bolag som satsar på sin personal samtidigt som de just nu investerar mycket resurser på nya system och förbättrade arbetsmetoder för att öka kvaliteten för resenärerna. Arriva har starka ägare i ryggen med uthållighet för stora verksamhetsförändringar. Lärande, utbildning och informationsutbyten/besök med företagsgruppens systerbolag ute i Europa kommer att vara inslag för att lära av best practice. Du kommer till ett internationellt bolag där möjlighet att arbeta med andra roller nationellt, liksom att arbeta i andra länder i Europa, också är en möjlighet på sikt.

Dina framtida arbetsuppgifter

Trafiksäkerhet för våra resenärer, medarbetare och intressenter är ett av våra viktigaste arbetsområde och ställer stora krav på alla som arbetar med detta. Som Säkerhetschef för lokaltrafiken i Stockholm så är ditt huvudsakliga ansvarsområde att utveckla och förvalta trafiksäkerhetsarbetet vid lokalbanorna (Tvärbanan, Saltsjöbanan och Roslagsbanan) samt inom vår bussverksamhet i Stockholm.
  • Driva och delta i våra ständiga förbättringar och förändringar av vårt säkerhetsarbete
  • Delta i olika projekt där du är en viktig spelare i vårt anbudsarbete för framtida tillväxt
  • Du ingår även i ledningsarbetet för lokalbanorna samt våra bussverksamheter
  • Ansvara för och koordinera beredskapsfunktion 24/7. Denna beredskap delas idag mellan 6 personer
  • Arbeta med utredningar, lokalt och nationellt vid behov rörande tåg. Gällande bussverksamheten har trafikledning och arbetsledning ett större ansvar vid utredningar av lindrigare tillbud. Vid allvarligare olyckor kommer Säkerhetschefen bli inblandad
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Säkerhetschefen rapporterar till Säkerhetsdirektören och samarbetar internt med ledningsgruppen för lokalbanorna (Tvärbanan, Saltsjöbanan och Roslagsbanan) samt arbetsledning och trafikledning för bussverksamheten i Stockholm tillsammans med Trygghetschefen som idag sitter i Bussverksamhetens ledningsgrupp. Externa kontakter är trafikförvaltningen, polis, räddningstjänst osv. Vid utredningsuppdrag kan samarbete ske med ett nationellt perspektiv.

VEM ÄR DU?

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet inom säkerhetsområdet och har ett stort engagemang för trafiksäkerhet. Har du arbetat inom järnvägssäkerhet samt utredningsarbete så är detta meriterande men inget absolut krav. Du ska ha lätt för att samarbeta, vara analytisk samtidigt som du har en bra förmåga att coacha chefer och medarbetare. I utvecklings- och förvaltningsarbetet av vår säkerhetsstyrning ingår även en hel del dokumentation och dokumentering så en viktig egenskap är en bra förmåga att uttrycka sig i skrift. Då vi ingår i en internationell koncern har du en god engelska förutom flytande svenska.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech
+ Läs mer om företaget