Berling Media · Publicerad 2 nov 2021

Vi söker för Berling Medias räkning en redovisningschef som säkerställer att koncernen har en stabil, effektiv och kvalitativ redovisning. I rollen leder du en grupp kunniga redovisare som självständigt ansvarar för sina respektive bolag där du har det övergripande ansvar för Berling Media-bolagens ekonomifunktion inom koncernens Shared Service Center. Du får ett operativt ansvar för redovisning, bokslut, konsolidering, årsredovisning, skatter, deklaration, kund- och leverantörsreskontra samt royaltyhantering.

På Berling Media AB blir du en del av ett positivt team i ett företag som andas framåtanda och glädje. Du har fem personer i ditt team och du kommer att rapportera till CFO. Berling Media sitter i ljusa lokaler på Kungsholmstorg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Redovisningschef:
 • Leda och utveckla ekonomiavdelningens medarbetare
 • Kvalitetssäkra redovisningen för koncernens olika bolag
 • Säkerställa korrekt lagerredovisning
 • Säkerställa leverans av avstämt och korrekt periodiserat månadsbokslut till Business Controllers och koncernledning enligt fastställd tidplan
 • Ansvara för relevant rapportering till myndigheter
 • Ansvara för upprättande av årsredovisningar och koncernredovisning
 • Dokumentera ekonomiarbetet och leveranssäkra avdelningens processer
 • Modulägare till affärssystemet Microsoft Dynamics 365 och delta i IT-utvecklingen inom ansvarsområdet
 • Utveckla ansvarsområdet med fokus på ständig förbättring
 • Ansvara för att likviditetsrapport och -prognos tas fram
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har mångårig erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat som redovisningschef med ledaransvar.

Dina personliga egenskaper och vad företaget kan erbjuda dig:

Du trivs i en ledande position där du tar ansvar för att säkerställa att teamet levererar hög kvalitet och du kan axla det övergripande perspektivet kopplat till ekonomiprocesser, regelverk och extern rapportering till myndigheter och banker. Berling Media kan erbjuda en arbetsplats där du arbetar tillsammans med kvalificerade och engagerade kollegor i fina nyrenoverade lokaler på Kungsholmen.

Placeringsort: Stockholm

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Redovisningschef, redovisning, chef
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Berling Media-koncernen verkar inom Media- och Kommunikationsbranschen med visionen att bidra till det goda och socialt hållbara samhället via dotterbolagen Gleerups Utbildning AB, Gothia Kompetens AB samt Verbum AB. Bolagen erbjuder en bred portfölj av produkter såsom böcker, tidningar, digitala media och möten. Vi är drygt 120 anställda i koncernen med kontor i Stockholm och Malmö. Koncernen omsatte ca 336 MSEK år 2020. Merparten av våra produkter utgörs av läromedel till grundskolan, gymnasiet och högskolan. Vi erbjuder även kompetensutveckling till professioner inom vård, omsorg och skola samt är marknadsledande när det gäller utveckling och försäljning av media- och kommunikationsprodukter riktade till den kyrkliga marknaden.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga