Better Shelter RHU AB · Publicerad 14 sept

’En utmanande roll där du får ansvara för hela redovisningsprocessen i ett snabbväxande bolag med internationella kunder och även delta i olika projekt kring utveckling av processer och rutiner”

Dina ansvarsområden
 • Ansvara för upprättande av månadsbokslut
 • Sköta löpande bokföring
 • Handleda och övervaka processen för leverantörsreskontra och utläggsredovisning
 • Upprätta redovisning av moms, intrastat (Sverige och Polen) och arbetsgivaravgifter
 • Ta ansvar för det löpande arbetet med löneredovisning
 • Månadsavstämningar
 • Säkerställa att redovisningen uppfyller krav och kvalitet samt vid behov föreslå konkreta förbättringsåtgärder
 • Driva interna projekt och vara delaktig vid systemförändringar och utveckling av processer och rutiner för att skapa ökad effektivitet
 • Kontinuerligt arbeta med att effektivisera processer och rutiner
 • Hantera anläggningsregister
 • Arbetsgivardeklarationer
 • Ta fram olika ekonomiska underlag till ledningsgruppen och styrelse
 • Samverka med olika externa kontakter som bank, leverantörer och revisorer
Din bakgrund

Du har några års erfarenhet från redovisningsarbete på ekonomiavdelning, redovisningsbyrå eller inom revision. Du är trygg med hela redovisningsprocessen och har förståelse för samt goda kunskaper om allt från bokföring, fakturahantering och leverantörsreskontra. Erfarenhet av att driva projekt och goda systemkunskaper är meriterande. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Har du erfarenhet från att ha arbetat i ett mindre företag är det meriterande och vi ser också att du har någon form av eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Har du även erfarenhet från att ha arbetat med att utveckla och förbättra olika rutiner och processer inom ekonomi och administration är det också en fördel.

Dina personliga egenskaper

Vi söker dig som är noggrann, självgående och lösningsorienterad. Du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och trivs att arbeta i ett mindre företag där du får arbeta brett med hela redovisningsprocessen. Du har också lätt för att skapa ett bra samarbete med andra och har ett intresse för att effektivisera och utveckla processer och rutiner. Vi förutsätter också att du är organiserad och har en bra förmåga att planera och strukturera ditt eget arbete samt har en god systemvana.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, med brev och cv, via www.mercuriurval.se (ref.nr. SE-13320) senast 1 oktober. För mer information om Better Shelter och tjänsten kontakta ansvarig konsult hos Mercuri Urval, Mats Wärnling på tel. 0709-856363.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Better Shelter AB är ett svenskt tillverkande företag som ägs av stiftelsen Housing for All Foundation i nära samarbete med IKEA Foundation och UNHCR. Bolaget strävar efter att skapa säkrare och mer värdiga bostäder för de miljoner personer som har tvingats fly från sina hem på grund av väpnade konflikter och naturkatastrofer. Sedan 2015 har Better Shelters bostäder tillverkats och skickats till nödhjälpsprogram och flyktingläger i bland annat Etiopien, Irak, Niger, Burundi, Kenya, Angola, Brasilien, Nepal och Bangladesh. Bolaget är snabbväxande och räknar med att leverera 20 000 bostäder 2018 och omsätta cirka 300MSEK under år 2020. För mer information se www.bettershelter.org
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
2 okt
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga