Bilprovningen · Publicerad 15 mars

Är du duktig på och har ett stort intresse för redovisning? Drivs du av att få ta ansvar och veta att din insats gör skillnad? Som Financial controller har du det övergripande ansvaret för redovisningen på Bilprovningen. Tyngdpunkten i tjänsten ligger i att "knyta ihop" och kvalitetssäkra bokslutet. Den löpande redovisningen sköts av en svensktalande, väl fungerande, outsourcingpartner i Lettland som också gör många delar i bokslutsarbetet. Som Financial Controller agerar man kravställare och har godkännandeansvar gentemot dem och är ansvarig för att se över hela arbetssättet. Utöver det är resultatanalysen och den månatligen managementrapporteringen viktiga uppgifter. Du kommer att ingå i gruppen Ekonomi och Kundcenter som har ca 8 medarbetare. Tjänsten är placerad på huvudkontoret som finns i Kista, men vi kommer att flytta till Rissne under 2019.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Ansvara för månads, kvartals och årsbokslut inkl. kvalitetsgranskning
 • Ansvara för extern och intern finansiell rapportering inkl. analys av resultat
 • Systemansvarig för affärssystemet
 • Kontaktperson mot revisorer, bank och myndigheter avseende legala och redovisningsmässiga frågor
 • Managementrapportering
 • Ansvara för skatt- och momsredovisning
 • Likviditetsplanering
 • Prognoser för kassaflöde, balansräkning och finansiella poster
 • Utvecklingsarbete av ekonomiprocesser och arbetsrutiner.
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom, eller motsvarande, med inriktning mot redovisning och minst fem års erfarenhet av liknande arbete. Du har mycket god kompetens inom rådande regelverk, lagstiftning och praxis inom redovisning, skatter och bokslutsarbete. Det är meriterande om du har goda kunskaper inom IFRS och erfarenhet från transaktionsintensiv verksamhet mot konsumenter.

Personliga egenskaper

Här trivs du som tycker att det är viktigt med en lättsam och social kultur på jobbet, den vi söker tycker om att jobba i team och är bra på att samarbeta. Som Financial Controller kommer du också att ha nytta av din strukturerade och noggranna sida, samtidigt som du även drivs av att arbeta med utvecklingsarbete och processer.

Placeringsort: Stockholm

Vad erbjuder Bilprovningen?

Vi erbjuder dig en bred roll i en organisation där vi är stolta över att bidra till den svenska trafiksäkerheten och vår tydliga miljöprofil. Medarbetarna är vår viktigaste framgångsfaktor. Det är anledningen till att Bilprovningen idag är det ledande fordonsbesiktningsföretaget och vi visar vår uppskattning genom riktigt bra förmåner.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Bilprovningen med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-981 77 51 eller Annika Vermunt på 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 9:e december 2018. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att e-mail finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Controller, Business controller, Area controller, Junior controller, Jr. controller, Sales controller, Division controller, Project controller, Financial controller, Reporting controller, FP&A, verksamhetscontroller, verksamhetsekonom, divisionsansvarig, affärsområdescontroller, KPI
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller