Blocket · Publicerad 2 okt 2020

På Blocket Fordon, landets största marknadsplats för fordon, är vi fast beslutna om att göra upplevelsen bättre för den som vill köpa, äga eller sälja sitt fordon. Som marknadsledare är vi dedikerade till att skapa nästa generations marknadsplats för alla typer av fordon där effektiviteten och kundresan är i världsklass. Under ett år finns nu möjligheten att utveckla affären i en av Blockets mest fartfyllda roller. Är du vass på affärer, ser möjligheter och får saker att hända, grym på att bygga business cases och sedan pitcha in dem i organisationen - då vill vi gärna höra från dig. Vi har nämligen mycket att göra, massor av data att gräva vidare i, insikter att dela och produkter att sjösätta. Och fantastiska användare - miljontals besökare varje vecka - med kloka tankar. Det här är ett race du inte vill missa!

Vi är Blocket, Sveriges största och mest populära marknadsplats! Varje månad har vi cirka 12,3 miljoner aktiva användare, vilket i sin tur genererar 85 miljoner sessioner. Vi är stolta över vårt arbete som möjliggör en cirkulär ekonomi i Sverige och vårt bidrag till en positiv miljöpåverkan. Årligen sparar vi 800.000 ton växthusgaser.


Vill du få en inblick i Blockets värld? Kolla in oss på Instagram & LinkedIn! Eller begagnateffekten.se

Vad du kommer att göra

Som affärsutvecklare på Blocket Fordon är du ansvarig för den affärsmässiga strategin och den långsiktiga affärsvisionen. Du blir ansvarig för partnerskap och kommersiella erbjudanden, prissättning och affärsmodeller. I rollen är du experten för våra olika erbjudanden inom marknadsplatsen Fordon och har koll på hur de levererar. Du kommer också jobba aktivt med att identifiera nya möjligheter för att utveckla vår affär framåt tillsammans med Sälj, Produkt, Finans och Analys/Insight. Därtill är du sedan den som ser till att dessa initiativ exekveras. Så förutom att bygga starka business cases är du en effektiv och kommunikativ projektledare - en klassisk spindel i nätet.

Kortfattat:
 • Kommersiell produktutveckling och strategi
 • Paketering och prissättning
 • Partnerskapsrelationer
 • Identifiera och presentera nya affärsmöjligheter - t.ex. förvärv, nya produkter/paketeringar, affärsmodeller och partnerskap
 • Omvärldsbevakning kring trender, konkurrenter, affärsmodeller etc.
 • Följa upp samt analysera produkt- och affärsrelaterade KPI:er
I denna roll blir du en central del i den del av organisationen som vi kallar för Offering, där marknadsplatsen Fordon ingår. Inom marknadsplatsen Fordon ligger ansvaret för P&L, erbjudande till användare och kunder samt den strategiska riktningen. Du jobbar tätt med Offering Manager Fordon som ansvarar för kund/användarresan (CX) samt Marketplace Director Fordon (som du rapporterar till).

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av affärsutveckling, projektledning och strategi från online-verksamheter. Du är resultatfokuserad, strukturerad, analytisk, datadriven och kommunicerar som om du inte gjort annat. Du är den som kommer koordinera produktchefer, UX, analys, sälj och andra intressenter på Blocket - typ alla delar av Blocket - och få dem att gå åt samma håll som våra användare och kunder. Hos oss blir du en nyckelperson för att bygga vidare och förstärka positionen inom Fordon i Sverige. Så ditt engagemang är sådant som smittar av sig i de projekt som du hanterar parallellt. Som du ser, tydliga likheter med Blixten McQueen faktiskt.

Bakgrund/skills
 • Akademisk examen
 • +5 års erfarenhet av strategisk affärsutveckling
 • Erfarenhet av större sajter där användaren är i fokus
 • Erfarenhet av att jobba datadrivet
 • Erfarenhet från större analyser och presentation av slutsatser
 • Flytande i svenska och engelska
Meriterande
 • Bakgrund inom Management Consulting
En hälsning från Jenny som går på mammaledighet!

Jag kör en skruttig liten Ford Focus och stirrar hålögt på mekanikern när han försöker förklara något som behöver lagas. Ingen bilnörd med andra ord. Men mitt jobb handlar ju om så mycket mer än just fordon. Som t.ex. strategiskt arbete för att säkerställa att vi kan möta nya sätt att konsumera mobilitet, nya digitala sätt att köpa och sälja bil och mycket mer. Det bästa med rollen är att få driva stora komplexa frågeställningar och samtidigt skapa värde här och nu. Du kommer att få arbeta med spännande saker tillsammans med underbara kollegor och en riktigt bra chef. Jag kommer att ha svårt att lämna men kommer såklart att göra mitt bästa för att du ska känna dig välkommen och körklar.

Hej från din nya chef Henrik!

Jag har arbetat med att bygga upp, lansera och driva digitala verksamheter under tolv års tid, primärt inom marknadsplatser. Efter att ha arbetat i bilbranschen några år är jag nu tillbaka på Blocket som Marketplace Director för Fordon. Jag älskar transformation och fordonsbranschen befinner sig verkligen mitt uppe i en sådan, drivet av nya tekniker och användarbeteenden. Därför letar jag efter en co-pilot som kan bidra till genomförandet av förändringsresan som pågår. Det kommer inte vara lätt, men det kommer vara riktigt spännande! Som ledare är jag engagerad, positiv, inkluderande och gillar att pröva nya sätt. Snabbhet är för mig viktigare är perfektion. Viktigt för mig är att vi har kul på jobbet, är engagerade i vår vision, har högt driv, tänker stort och har mod att utmana status quo.

Är du vår nästa Blocketeer?

Vi ser i så fall fram emot att höra från dig. Skicka din CV eller ansök med din LinkedIn-profil och låt oss veta vad som kickar igång dig. Har du frågor så är du välkommen att höra av dig julia.maric@blocket.se.

#LI-BLOCKET

Sökord: affärsutvecklare, business developer, marknadsplats, market places, fordon, motor
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 okt 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Affärsutvecklare

Inga fler liknande jobb tillgängliga