Blocket · Publicerad 1 okt 2021

Nu söker vi en Chief People & Culture Officer som vill bidra till Blockets fortsatta framgångsresa! Fokus i rollen handlar om att utveckla en värderingsdriven organisation, ett starkt medarbetarengagemang och ett framåtlutat och möjlighetsorienterat HR! Självklart deltar du i Blockets ledningsgrupp, och tar ansvar för att Blocket ska nå sina högt uppsatta mål.

Vi är Blocket, Sveriges största och mest populära marknadsplats. Varje månad har vi cirka 12,3 miljoner aktiva användare, vilket i sin tur genererar 100 miljoner sessioner. Vi är stolta över vårt arbete att möjliggöra cirkulär ekonomi i Sverige och vårt bidrag till en positiv miljöpåverkan. Årligen sparar vi 800.000 ton växthusgaser.

Vill du få en inblick i Blockets värld? Kolla in oss på Instagram & LinkedIn!

Vad ingår i rollen som Chief People & Culture Officer?

Blocket befinner sig i ett superspännande skede där en ny tillväxtstrategi precis lanserats, och där det råder full samsyn kring att verksamhetens gemensamma värdegrund blir avgörande för att lyckas växa verksamheten. Att utveckla rätt företagskultur, tillsammans med ledning och medarbetare, är därför ett av rollens viktigaste fokusområden. Ledarskaps-, organisationsutveckling och medarbetarengagemang är andra prioriterade områden, liksom att upprätta en tydlig HR-strategi.

Som Chief People & Culture Officer har du ett övergripande ansvar för att skapa en effektiv, framåtlutad och verksamhetsnära HR-funktion på Blocket. Du sätter och leder HR-agendan, med utgångspunkt i Blockets övergripande mål samt koncerngemensamma HR-processer och initiativ. Du arbetar konsultativt för att utveckla och stötta ledarna i verksamheten, och arbetar både strategisk och operativt.

Till din hjälp har du ett team bestående av en HR Business Partner och en medarbetare inom kontorssupport. Du kommer också ha tillgång till ett Talent Acquisition Team som stödjer Blockets behov för en av våra viktigaste uppgifter framöver. Du har även stöd av Schibsted People funktion som är en nordisk funktion som supportar oss med bland annat systemstöd, transaktionell hr och hjälp med det administrativa.

Blocket är en del av det som heter Nordic Marketplaces inom Schibstedkoncernen. Där kommer du att delta i en ledningsgrupp med kollegor från hela norden. Dessutom får du många kollegor genom det stora HR-nätverket på Schibsted, och tillgång till specialistkompetens inom ex Training, Talent & Aquisition, Comp & Ben osv.

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och tror att du

Som person är du modig, konsultativ, utvecklingsorienterad och målinriktad. Ditt engagemang för människor och organisation smittar av sig och din främsta styrka ligger i att översätta verksamhetens behov till relevanta HR-initiativ. Du har en god kommunikativ förmåga och kan ge rak, tydlig konstruktiv feedback. Du har en hög integritet och skapar lätt förtroende hos både ledare och medarbetare.

Du är duktig på att bygga och utveckla relationer och vågar utmana gamla sätt att göra saker på för att utveckla den organisation, kultur och HR-funktion som framtidens Blocket behöver. Som en del av Blockets ledningsgrupp hjälper du till att sätta strategiska ambitioner för affären och är inte rädd för att sätta dina egna frågor på agendan. Du är bra på att uttrycka dig i både tal och skrift och bra kunskaper i både engelska, såväl i svenska då Blockets företagsspråk är engelska. Det viktigaste av allt, vi tycker om att ha roligt på jobbet.

Blocket är ett värderingsstyrt bolag där vi verkligen lever våra värderingar i allt vi gör. Vi har fem värderingar på Blocket; Move fast, Take Responsibility, Be Brave, Let's Collaborate and Create Wow. De vägleder oss i allt vi gör- de vägleder oss när vi fattar beslut, i hur vi interagerar med varandra och hur vi levererar efter vårt syfte. Våra värderingar är en del av vårt DNA, och de är grunden för Blocket -kulturen.

Vi är inte bara värderingsdrivna, vi tror också starkt på vårt syfte och vi tycker att vårt syfte är fantastiskt- vi är mycket stolta över det och vi arbetar hårt varje dag för att uppfylla syftet- "Vi bidrar till en hållbar värld med massor av möjligheter för alla.

Bakgrund/skills
  • Akademisk examen inom HR eller motsvarande
  • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete i ledande befattning
  • Gedigen erfarenhet av brett och verksamhetsnära HR på både operativ och strategisk nivå, gärna från tillväxtbolag.
  • Erfarenhet och stort intresse av värderingsdrivna organisationer och att driva förändringsarbete.
  • Erfarenhet av att arbeta i matrisorganisation, där det finns många intressenter.
  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete på högsta ledningsnivå
  • Arbetat tidigare inom en tech-organisation är en stor fördel
Hej från din blivande chef

Jag heter Robin Suwe och är VD på Blocket sedan juli 2021. Jag har en bred erfarenhet från marknadsplatser med över 10 år i olika roller inom Blocket och Schibsted i norden och internationellt. Teknik har alltid fascinerat mig, och jag är civilingenjör i grunden, men mina primära drivkrafter ligger i att utveckla teamet och växa affären. Min tid på Schibsted har varit fantastisk och jag har framförallt uppskattat den entreprenöriella kulturen och den positiva påverkan vi har på samhället och miljön.

Att arbeta på Blocket är på många sätt väldigt utvecklande och tillfredsställande. Varje dag samarbetar jag med kunniga och drivna människor i en miljö präglad av entreprenöriell drivkraft och ett bolag som har stort fokus på tillväxt. Blocket är en arbetsplats med en fantastisk kultur och engagerade medarbetare. Jag ser fram emot att lära känna dig och hoppas få välkomna dig till laget!

Är du vår nästa Blocketeer?

Vi ser i så fall fram emot att höra från dig. Skicka din CV eller ansök med din LinkedIn-profil och låt oss veta vad som kickar igång dig. Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till Caroline.flygar@scibsted.com eller till Staffan.rosenberg@schibsted.com

#LI-BLOCKET

Sökord: HRBP, HR-chef, HR Manager, HR Business Partner, Culture, Leadership, Engagement, Change Management
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Personalchef

Inga fler liknande jobb tillgängliga