Blocket · Publicerad Idag 09:35

Visste du att en stor del av Blockets användare är företag som t.ex. söker nya kollegor genom jobbannonser på Blocket Jobb. Eller fordonshandlare som säljer allt från snöskotrar till båtar till vrålåk via Blocket Motor. Eller företag som har sina butiker online hos oss. Och när företagen behöver hjälp - då är vi där som agenter och löser det. Snabbare än blixten, fortare än kvickt och med förstklassig service. Nu behöver vi bli fler och söker därför dig som vill vara vår nya hjälte i företagskund-supporten.

Vi är Blocket, Sveriges största och mest populära marknadsplats! Varje månad har vi cirka 12,3 miljoner aktiva användare, vilket i sin tur genererar 100 miljoner sessioner. Vi är stolta över vårt arbete att möjliggöra cirkulär ekonomi i Sverige och vårt bidrag till en positiv miljöpåverkan. Årligen sparar vi 800.000 ton växthusgaser. Vill du få en inblick i Blockets värld? Kolla in oss på Instagram & LinkedIn! eller begagnateffekten.se

Vad du kommer att göra

Som medarbetare på Customer Support på Blocket jobbar du i ett team som brinner för att ge våra kunder den hjälp de behöver för att få ut det mesta av våra tjänster. På ett enkelt och effektivt sätt ger du top notch-kundservice via mejl och telefon. Oavsett hur kommunikation sker så sker den med hög servicekänsla för att lösa kundens behov. Samtidigt säkerställer du att kunden får alla verktyg och all information de behöver och får ut mest möjliga för sin affär. Din service bygger på långsiktiga relationer för återkommande affärer. Din insats är alltså avgörande för Blockets affärer. För som vi säger (och kanske en och annan arbetsgivare med) - kundens framgång är vår framgång!

Eftersom du är kundernas ambassadör och får höra allt först, så är du en väldigt viktig resurs för oss internt i vårt utvecklingsarbete av våra produkter och tjänster, men också för marknadsteamet i vilket kundsupporten ingår. Du sitter nämligen i hjärtat av Blocket, navet av vår verksamhet.

Vem är du?

Vi lägger stor vikt vid din personlighet (we hire for attitude, train for skills). Med det sagt så finns det såklart ändå några saker som vi vill att du lever upp till.

Först och främst - du är en snäll person som bryr dig om andra, sprider glädje omkring dig och gillar att jobba i team. Kunden och dess affär sätter vi främst. Så att lyssna in och överträffa förväntningar är också din kopp te. Eller kaffe. Att ta initiativ, vara noggrann samt ha en grym social förmåga är några av dina absoluta styrkor. Vi jobbar väldigt proaktivt och rollen innebär en hel del eget ansvar, därför behöver du vara förekommande, ta initiativ och agera när du ser att något behöver göras. Utöver klassiskt supportarbete kommer du även arbeta med merförsäljning av olika tilläggstjänster. Så ett intresse för försäljning eller i alla fall ett tävlingsdriv kommer vara till stor hjälp. Vidare är du en person som anpassar dig och ditt arbetssätt efter nya instruktioner och situationer. Kort och gott - du uppskattar och har lätt att lära dig nytt. Tempot är stundtals väldigt högt, varför stresstålighet och is i magen för att behålla lugn och ändå kunna leverera hög kvalité är viktigt.

Bakgrund/skills
  • +2 års erfarenhet av kundservice via mejl och telefon
  • Vana att kommunicera med kunder både muntligt och i skriftligt
  • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift
Bonus
  • Erfarenhet av importsystem
  • Erfarenhet av merförsäljning
  • Erfarenhet inom B2B-support
  • Erfarenhet av att ha jobbat med texter (copy)
Hej från Josefin!

Jag har varit på Blocket i nästan två år och har haft lite olika roller inom kundservice. Framförallt så trivs jag så bra för att det är en sjukt rolig arbetsplats. Här är bra energi och fantastiska kollegor. Sen är arbetsuppgifterna varierande, så man är aldrig uttråkad. Så jag är alltid pepp att gå till jobbet!

Blocket har ett syfte som betyder något för mig, man gör något bra medans man jobbar. Det känns bra. Här finns också bra chefer och en bra ledning. Det är ett företag som bryr sig om sina anställda. Samtidigt händer det mycket hela tiden och det märks verkligen hos oss eftersom vi är de som är närmast våra användare. Om man tycker service är kul och samtidigt är nyfiken så har man hamnat rätt. Börjar man här så hamnar man i ett glatt och drivet gäng.

Hälsning från din blivande nya chef Nicholas!

För sex år sedan började jag min karriär på Blocket och satt i kundservice som agent. Efter ett par år gick jag in i rollen som Team Leader för privatsupporten och sedan 2 år tillbaka är jag Team Manager för vår B2B-support. Vi är ett team som arbetar mot flera olika affärsområden och vi utgör både support- och produktionsfunktion - med våra viktiga företagskunder i fokus. Vi är ett kompetent och autonomt team som arbetar för att våra företagskunder ska få en så bra upplevelse som möjligt. Det är viktigt för oss som team att vi trivs och kan ha roligt med varandra. För mig är teamet det viktigaste som finns, och vi ser otroligt mycket fram emot att träffa dig som blir vår nya kollega :).

PS: Vill du veta mer om mig så spana in mig på karriärsidan ;).

Är du vår nästa Blocketeer?

Vi ser i så fall fram emot att höra från dig. Skicka din CV eller ansök med din LinkedIn-profil och låt oss veta vad som kickar igång dig. Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till caroline.flygar@blocket.se

#LI-BLOCKET

Sökord: kundservice, customer success, kundsupport, customer support, merförsäljning
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Kundtjänst

Inga fler liknande jobb tillgängliga