Blocket · Publicerad 12 okt 2020

Det går bra nu - vi är störst. Men det gör oss inte "fat and happy" som man skulle kunna tro. Tvärtom, vi har stora planer för nästa generations marknadsplatser - Blocket Jobb & Utbildning. Vi söker just nu en vikarie för Lisa som snart går på föräldraledighet. Du som får med dig teamet, som inspirerar och engagerar. Var med och ta Blocket Career - hela Sveriges största karriärsite - där vi uppfyller karriärdrömmar, till nya höjder.

Vi är Blocket, Sveriges största och mest populära marknadsplats! Varje månad har vi cirka 12,3 miljoner aktiva användare, vilket i sin tur genererar 85 miljoner sessioner. Vi är stolta över vårt arbete att möjliggöra cirkulär ekonomi i Sverige och vårt bidrag till en positiv miljöpåverkan. Årligen sparar vi 800.000 ton växthusgaser.


Vill du få en inblick i Blockets värld? Kolla in oss på Instagram & LinkedIn! Eller begagnateffekten.se

Vad du kommer att göra

Som Försäljningschef ansvarar du för att driva försäljningen för ditt team. Du har fullt personalansvar över ett tiotal säljare, som du leder, inspirerar och stöttar. Det handlar t.ex. om att coacha, utbilda, hålla 1:2:1s, sätta mål/KPI:er, rekrytera och onboarda. Ditt uppdrag är att vara lyhörd för varje säljares behov och utmaningar, samt att utveckla säljteamet att nå mål både enskilt och i grupp. I rollen arbetar du operativt, exempelvis genom sambesök, i offert- och anbudsarbetet, men också strategiskt nära erbjudandet och Blockets affärsutvecklare. Din input kommer vara viktig för att vi som bolag skall ligga i framkant gällande kunderbjudande, paketering, metoder och processer. Vi är nämligen fast beslutade att göra karriärsökandet till en bättre upplevelse för både den som söker nytt jobb eller utbildning och arbetsgivare som letar kandidater samt utbildningssäten som letar studenter. Vi vill uppfylla karriärmål varje dag genom att matcha kandidater med rätt möjligheter. Du jobbar självklart också tätt ihop med dina kollegor i säljledningen men också med övriga Blocket.

Vem är du?

Du kan sälj och du är professionell. Du vet hur man räknar på affärer, vad som är maximal affärsnytta. Kan du branschen är det ett plus, men din personlighet, inställning och passion är det som betyder mest.

För att trivas hos oss bör du vara flexibel, ödmjuk och en teamplayer som har nära till skratt. Annars blir det inte så roligt. Du är driven, resultatorienterad och har ett genuint intresse för affären. Som ledare är du erfaren, prestigelös, inspirerande, trygg och tydlig. En förebild för andra. Du förstår att gruppens framgång är din och hela Blockets framgång.

Bakgrund/skills
  • Minst 3 års erfarenhet av att arbeta som säljchef
  • Erfarenhet från coachande ledarskap, gärna i förändring
  • Erfarenhet av att rekrytera och utveckla medarbetare
  • Vana att arbeta efter en struktur och tydliga säljprocesser
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande
  • Tidigare erfarenhet från branschen
  • Bakgrund från rekryterings- och/eller utbildningsbranschen
En hälsning från Lisa som går på föräldraledighet!

Ta möjligheten till världens roligaste försäljningschefsjobb! Blocket är en arbetsplats att trivas på och det speglar sig tydlig hos våra säljare och i detta team. Om du som jag drivs av en vardag där du får omge dig av härliga kollegor och jobba med inspirerande affärer, så kommer du trivas som fisken i vattnet. Att få jobba och utveckla karriärplattformen i Sverige genom att driva utvecklingen av ett nytt initiativ som Blocket Utbildning, och samtidigt fortsätta utveckla en mogen affär som Blocket Jobb - det är det som gör det här jobbet så otroligt kul! Du kommer med ditt team göra skillnad, för kandidater och kunder, men också för att du bidrar till utvecklingen av nästa generations karriärmarknadsplats. Jag är säker på att du kommer få ett fantastiskt år med ett fint team och uppskattade produkter!

Hej från din blivande chef!

Cecilia heter jag och har jobbat med försäljning, kommunikation och rekrytering både operativt men också som ledare i många år. Jag älskar att bygga team och att se resultat i både måluppfyllnad men också genom medarbetarnas utveckling.

Att arbeta på Blocket är på många sätt väldigt utvecklande och tillfredsställande. Varje dag samarbetar jag med enormt kunniga människor i en miljö präglad av entreprenöriellt agerande och ett bolag som har stort fokus på tillväxt. En arbetsplats med en fantastisk kultur och engagerade kollegor.

Det ger mig mycket energi att arbeta nära mina kollegor där vi tillsammans lär oss av varandra för att hela tiden bli bättre. För att skapa en sådan miljö är det viktigt att vi känner trygghet i teamet och strävar mot ett gemensamt tydligt mål. Blocket är en arbetsplats där det finns utrymme för kunskap, kreativitet, feedback och utveckling! Välkommen att söka tjänsten.

Är du vår nästa Blocketeer?

Vi ser i så fall fram emot att höra från dig. Skicka din CV eller ansök med din LinkedIn-profil och låt oss veta vad som kickar igång dig. Ange också om du söker vikariatet och/eller den fasta tjänsten. Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till cecilia.edlund@blocket.se.

#LI-BLOCKET

Sökord: säljchef, försäljningschef, senior KAM, sales manager, utbildning, education, rekrytering, recruitment, bemanning, headhunting, executive search, job boards, next generation marketplaces
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
8 nov 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Underkategori
Försäljningschef

Inga fler liknande jobb tillgängliga