Blocket · Publicerad 15 aug

Vill du vara med och förändra Sveriges största marknadsplats, med 5 miljoner besökare varje vecka och över en halv miljon prylar, fordon, jobb och bostäder som vill hitta hem?

Just nu är mycket nytt och spännande på gång på Blocket. Vi har börjat se över, modernisera och bygga om tjänsten - med målet att skapa den absolut bästa köp- & säljupplevelsen. För att lyckas med det behöver vi fler UX-designers med oss på vår förändringsresa.

Som UX-designer hos oss är du en nyckelperson i ett av våra agila produktteam, där du arbetar tillsammans med produktägare, designer, utvecklare, QA och analytiker. Du och ditt produktteam ansvarar för en viss kundresa/del av Blocket, tvärs över alla plattformar (både webb och appar).

Du är också del av Blockets växande UX & Designgrupp (med 10 UX-designers och produktdesigners idag), där vi tillsammans arbetar för att utveckla, lyfta och hålla samman upplevelsen av Blocket som helhet.

Dina uppgifter:
 • Genomföra research, användarstudier, dataanalys och användartester för att förstå användarnas behov och upplevelse i era delar av tjänsten och i er kundresa
 • Tillsammans med team och affärsutvecklare ta vidare de insikterna till såväl innovativa idéer kring ny funktionalitet som detaljförändringar i det befintliga
 • Skissa i wireframes/prototyper, involvera användare och andra intressenter, testa, ändra, testa igen...
 • Delta i det agila design-och utvecklingsarbetet i ditt team
 • Följa upp, testa och optimera lösningen löpande tillsammans med analytiker och övriga teamet
 • Facilitera olika workshops och övningar med fokus på användarperspektivet
 • Delta i design reviews och bolla lösningar med Blockets övriga designers och UX:are
Vi söker dig som:
 • Älskar att involvera användare, förstå behov och hitta lösningar
 • Snabbt kan skifta mellan detaljer och strategiskt perspektiv
 • Förstår det viktiga balansen mellan användarbehov - affär - varumärke
 • Trivs med att jobba i en nyckelroll i ett agilt team, i nära samarbete med andra kompetenser
 • Är ivrig på att få ut saker - så att de kan börja göra nytta för våra användare och optimeras vart efter
 • Gillar att pröva nya metoder, processer och att hela tiden förbättra ditt arbetssätt
 • Tycker om att bolla och få/ge feedback är självgående,
 • Talar och skriver flytande svenska
Din erfarenhet:
 • Minst 2-5 års erfarenhet som UX-designer, interaktionsdesigner, user researcher eller motsvarande. Gärna mer!
 • Akademisk utbildning inom UX/Interaktionsdesign eller liknande
 • Jobbat med större tjänster - webb och/eller appar (iOS och android)
Kanske jobbar du redan idag på ett produktbolag, eller så är du konsult eller jobbar med UX på ett större företag eller myndighet. Det viktiga är att du längtar efter att få jobba långsiktigt med en intressant produkt, med massor av användare och för en bra sak.

Extra plus om du har:
 • Jobbat med konverteringsoptimering (i balans med upplevelse och varumärke), gärna med e-handel.
 • Erfarenhet av att jobba med data & analys (även om vi på Blocket har ett gäng duktiga analytiker som du kan samarbeta med kring det).
 • Erfarenhet av Lean UX
 • Jobbat med multiplattformar; responsiv webb och appar
 • Erfarenhet av att arbeta med tillgängliga lösningar (accessibility)
Några ord från din (kanske) blivande chef:

Hej!
Jag började som Design & UX-chef på Blocket nu i maj. Jag kommer tidigare från digitala byråvärlden och för mig är det en dröm att nu få jobba långsiktigt med en av Sveriges mest besökta tjänster. Massor av spännande kundresor att utforska, behov att möta och problem att lösa. Och dessutom med en vision och ett syfte som känns rätt i magen - att skapa en marknadsplats som bidrar till en hållbar värld och möjligheter för alla.
Blocket har påbörjat en resa där UX, design och innovation hamnar mycket högre upp på agendan än tidigare. Därför behöver vi bli fler UX:are. Hoppas du vill hänga med!

I vår Design & UX-grupp bollar vi med varandra, delar erfarenheter, metoder, inspiration och utvecklas tillsammans. Till det kommer UX-kollegor på övriga Schibsted i Sverige och på Blockets motsvarigheter runtom i världen att bolla med. Du blir en del av en stor UX-familj här.
Ser fram emot att höra av dig!
// Katja

Fler anledningar att börja jobba på Blocket:
På Blocket vill vi ha kul tillsammans, våga utmana oss själva och testa nya saker - vi brinner för det vi gör och vi älskar innovation och ny teknik. Vårt fokus ligger på att skapa en trygg arbetsplats där du kan känna dig som hemma och göra det du är bäst på. Du får bland annat tillgång till förmåner som generöst friskvårdsbidrag, behandlingar hos vår massör, privat sjukvårdsförsäkring och förmånlig föräldralön.

Vill du göra skillnad tillsammans med oss?
Du behövs på vår förändringsresa!
Vi ser fram emot att höra från dig - ansök med CV (alternativt detaljerad linkedinprofil) och ett par rader om dig och varför du är intresserad av den här rollen hos oss. Har du en portfolio så får du gärna bifoga eller skicka med länk till den.

Under sommaren kommer vi främst samla in ansökningar. Från augusti börjar vi träffa kandidater löpande och rollen kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Har du frågor om rollen eller Blocket, maila till katja.engelhart@blocket.se.

Vi sitter i allra mest centrala Stockholm, precis vid centralen - högst upp Schibstedhuset med utsikt över hela stan.

Blocket är en del av den internationella mediakoncernen Schibsted. Via Schibsted finns möjligheter till samarbete och utbyte med våra systerföretag runt om i världen, och goda karriärsmöjligheter för den som vill. I dagsläget har Schibsted 6800 anställda i 30 länder.
Läs mer om hur det är att jobba på Blocket på vår karriärsida: http://www.blocket.se/karriar.html
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 sept
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
UX & Webbdesign

Inga fler liknande jobb tillgängliga