Bluestep Bank AB · Publicerad 12 mars

BlueStep Bank är specialister på bolån och ett komplement till de traditionella bankerna. BlueStep erbjuder alltså ett alternativ under den period kunden av olika anledningar inte kan få lån av de flesta andra banker. Vanliga anledningar till den traditionella bankens låneavslag är kundens anställningsform och ekonomiska historik. Många människor har idag vikariat, projektanställning eller är egna företagare, men de inkomstformerna anser ofta de traditionella bankerna vara mindre säkra än inkomsterna från en fast anställning. BlueStep Bank gör en annan bedömning och har hjälpt tiotusentals människor med lån genom att utgå från den nuvarande och framtida betalningsförmågan, och inte bara titta på anställningsform och kredithistorik.

BlueStep Bank etablerades i Sverige 2005 och i Norge 2010. Sedan 2017 heter vår ägare EQT. Vårt erbjudande omfattar bolån, privatlån och sparkonton till privatpersoner. I dagsläget har vi drygt 60 000 kunder och av dem är ca 16 000 bolånekunder. Vi är över 200 anställda fördelat mellan huvudkontoret i Stockholm, Oslo och Helsingborg. BlueStep Bank har medarbetare med mycket varierande ursprung och bakgrund och vi är övertygande om att det gör oss bättre på att förstå och möta våra kunders behov!Om tjänsten

Som kredithandläggare kommer du att ingå i en grupp om ca 10 personer som handlägger våra bolån. Andelen manuella moment och individuella bedömningar är fler hos BlueStep Bank än hos andra banker. Många av våra kunder har varierande inkomst t.ex. som projektanställd, frilans, vikarie eller med inkomst från eget företag. Andra har svag eller bristande kredithistorik eftersom de är nyanlända i landet eller precis avslutat sina studier. Som kredithandläggare har du ansvar för dokument och annat underlag som ingår i kreditbeslutet och du har mandat att bevilja det ärende du själv handlägger. Du stöttar bolånehandläggarna i deras arbete och är bollplank i komplicerade frågor. Du har stor påverkan på egna kreditbeslut genom manuella moment och individuella bedömningar, vilket ställer krav på hög integritet. Fokus är att bidra till att bibehålla hög kvalitet i kreditportföljen, samtidigt som bolåneaffären växer.

Du jobbar aktivt med effektivisering och processutveckling för att utveckla och förfina processer inom kreditavdelningen eller tillsammans med andra grupper som det finns nära samarbete med. I rollen ingår även ansvar i att vara med i olika utbildningsaktiviteter för nyanställda på BlueStep Bank och för nya bolånehandläggare.

Din profil

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av kreditgivning och har eller har haft egen beviljningsrätt. Du har djupgående kunskaper om hela processen i kreditgivning inklusive kompetens för relevanta externa regelverk. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med bostadsrättsföreningar, friköp av bostadsrätt till fastighet eller kreditgivning till företag.

Du har relevant utbildning inom ekonomi, gärna på högskolenivå. Godkänt bolånetest (Swedsec bolån) är meriterande. Arbetet med bolån förutsätter godkänt bolånetest från 1 januari 2018.

Rollen ställer höga krav på att du är noggrann, strukturerad och har hög integritet.

Som person är du självgående med ett starkt driv samtidigt som du är pedagogisk och kommunikativ. Kontaktytorna är många och vi ser därför att du har en god samarbetsförmåga med intresse för att utveckla goda relationer.

Tillsammans med din grupp och kollegor verkar du för såväl hög kvalitet som affärsmässighet. Du har utöver detta ett intresse att vara med och bidra till att vi har bra och kundvänliga processer, som vi ständigt utvecklar och förbättrar. Du är en lagspelare och föregår med gott exempel och lever efter våra värderingar: driven, professionell, respekt och annorlunda.

Arbetet förutsätter att du är bra på att uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Intresserad?
Klicka på ansök för att söka tjänsten. Urval sker löpande så vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef, Sara Kieffer, sara.kieffer@bluestep.se.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga