Camfil · Publicerad 9 apr 2020

Har du goda kunskaper i koncernredovisning? Vill du vara del av en global koncern som påverkar både människors hälsa och miljö? Som koncernredovisningsansvarig kommer du att ha en nyckelroll inom Camfil. Du kommer att vara en del av vårt professionella och kompetenta Group Finance team där du självständigt arbetar med våra koncernbokslut. Du koordinerar rapporteringen och stöttar de lokala dotterbolagen i redovisningsfrågor.

Camfil är ett globalt industriföretag med tillverkning och försäljning i många länder inom fyra affärsområden. Du kommer att ha många kontaktytor såväl internt som externt. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm på vårt huvudkontor och du rapporterar till SVP Group Finance.

Arbetsuppgifter som koncernredovisningsansvarig
  • Ansvar för koncernens månatliga konsolidering och koncernbokslut i enlighet med IFRS
  • Utveckla och underhålla koncernens rapporterings- och konsolideringsverktyg
  • Säkerställa god kvalitet och att aktuella redovisningsprinciper följs på koncern- och bolagsnivå (IFRS) samt löpande kontakt och stöd till ekonomichefer i dotterbolagen i redovisningsfrågor
  • Ansvar för årsredovisningsprocessen samt kontakt och arbetet tillsammans med koncernens revisorer
  • Driva projekt och utveckla processer inom koncernredovisning
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har civilekonomexamen eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet från koncernredovisning. Den vi söker har erfarenhet från internationell miljö och gillar att arbeta med att utveckla system och rapporteringsprocesser. Har du tidigare arbetat i koncernrapporteringssystemet Aaro är det meriterande. Erfarenhet av IFRS är också ett krav. Eftersom rollen innebär regelbundna internationella kontakter är det även viktigt att du har goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper

Som koncernredovisningsansvarig samarbetar du med och hjälper lokala ekonomichefer, därför är det viktigt att du är prestigelös och besitter en god kommunikationsförmåga. Du trivs med att ha många kontaktytor. Den vi söker är också driven, strukturerad och har hög integritet. Du arbetar självständigt med god initiativförmåga.

Camfil Group erbjuder

Du erbjuds en intressant tjänst med stort ansvar och utvecklingsmöjligheter på ett kontor beläget i centrala Stockholm. Läs mer om hur det är att arbeta hos på https://www.camfil.com/sv-se/om-oss/medarbetare Välkommen till en intressant och utvecklande tjänst!

Placeringsort: Stockholm

Om Camfil Group

I mer än ett halvt sekel har Camfil hjälpt människor att andas renare luft. Som den ledande tillverkaren av renluftslösningar levererar vi kommersiella och industriella system för luftfiltrering och luftföroreningskontroll som förbättrar produktiviteten för arbetstagare och utrusning, minskar energiförbrukningen och gynnar människors hälsa och miljö. Camfil, med sitt huvudkontor i Stockholm, har 29 fabriker och 6 forskningscenter spridda över hela världen, försäljningsbolag i mer än 30 länder, 4 500 anställda och omsättning globalt på SEK 8.7 miljarder. Vi hjälper kunder i en mängd olika industrier och i samhällen över hela världen.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Camfil med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Tina Rehnman070-166 08 32. Intervjuer och urval kommer ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord: Group Reporting Accountant, Group accountant, Koncernredovisningsekonom, Koncernredovisningsansvarig, Redovisningschef, Redovisningsansvarig, Head of Finance, Accounting manager, Chief accountant, Finance Director, Accountant, Auditor, Senior accountant, Financial accountant, Accounting specialist, Financial controller, redovisningsspecialist, redovisningskonsult, senior redovisningsekonom, bolagsekonom, Financial manager, CFO, Finance manager,
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga