Carnegie Investment Bank AB · Publicerad 15 okt 2020

Detta söker vi
Till enheten Business Control and Strategy letar vi efter en analytisk och proaktiv person som har förmågan att kunna identifiera affärsmöjligheter och kontinuerligt jobba med förbättringar. Vi söker dig som lockas av att arbeta både med koncernövergripande strategiska projekt samt med affärsområdesspecifika aktiviteter. Du attraheras också av möjligheten att komma till en dynamisk och resultatorienterad arbetsplats där du får vara med och bidra till bolagets fortsatta framgång.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att tillhöra ett team om fem personer och rapportera till Head of Business Control and Strategy. Tillsammans stödjer ni verksamhetens ledning och chefer i styrningen av Carnegie genom ekonomiska analyser. Ett kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete sker också för att effektivisera processer, arbetsmetoder och verktyg både i affärsområdena och internt på enheten. Vi letar därmed efter dig som vill vara starkt delaktig och drivande i det förbättringsarbetet. För att lyckas i det ser vi därför att du bland annat har ett tekniskt intresse och tycker om att exempelvis sätta tänderna i nya system och både utveckla och skapa BI-rapporter och excelmodeller.

Du kommer att ansvara för affärsområdet Private Banking. Affärsområdet är under stark tillväxt och är fördelat på fem geografiska platser. Du kommer att ha en nära och aktiv dialog med Head of Private Banking där du förväntas bidra med analytiska beslutsunderlag och finansiell rapportering. En stor del av rollen innebär att arbeta affärsnära och stödja med strategiska analyser och business case för att säkra fortsatt tillväxt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Utgöra stöd till ledande befattningshavare i affärsmässiga beslut.
  • Analys av månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Ansvara för distribution och utveckling av månatliga rapporter.
  • Tillsammans med affärsområdeschefen driva och stötta affärsplaneringsprocessen.
  • Driva/delta i prognos- och budgetprocessen.
  • Driva/delta i strategiska projekt.
Din profil
Vi söker dig som är civilekonom eller civilingenjör med minst fyra års erfarenhet av att arbeta i en analytisk och affärsinriktad roll i en dynamisk organisation, företrädesvis inom finansbranschen. Troligtvis arbetar du idag som affärsnära business controller, med M&A eller som konsult inom transaction services. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Har du teknisk erfarenhet eller intresse av system och att skapa rapporter utifrån stora datamängder är det starkt meriterande.

Du som person
För att lyckas i denna roll är du analytiskt lagd, strukturerad och kvalitetsmedveten. Som person är du prestigelös och tillförlitlig, samtidigt som du har ett högt förtroende till din egen förmåga att kunna leverera i rollen. Att påverka och bidra med din kompetens och personlighet kommer naturligt för dig. Du är en problemlösare som hela tiden reflekterar över hur saker och ting kan göras effektivare och bättre. Slutligen uppskattar du att arbeta med komplexa frågeställningar som du får tilldelade dig, men som du också själv proaktivt kommit över.

Carnegie erbjuder
Carnegie erbjuder sina anställda ett omväxlande och stimulerande arbeta i en dynamisk arbetsmiljö där hög kvalitet prioriteras. Det är vår övertygelse att laganda, samarbete och mångfald skapar bättre resultat än summan av enskilda insatser. Att arbeta på Carnegie ställer höga krav, men ger också goda utvecklingsmöjligheter. Carnegies övergripande roll är att sammanföra kapital och investeringsmöjligheter. På så sätt bidrar vi till en hållbar ekonomisk utveckling för privatpersoner, företag och institutioner, kapitalmarknad och samhället i stort.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Carnegie med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Viktoria Simmingsköld på tfn 070-999 97 01.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Välkommen till en bank med lång erfarenhet och kort avstånd till sina kunder. Vi vet att pengar, även riktigt mycket pengar, bara är en del av livet. Engagerat och med ett gediget kunnande förvaltar vi förmögenheter, tillhandahåller tjänster inom analys, mäkleri, sales trading och aktiemarknadsrelaterade transaktioner för att nämna några saker. Carnegie finns i sex länder med ca 600 medarbetare. Läs mer om oss på: www.carnegie.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller , Revision

Inga fler liknande jobb tillgängliga