Cary Group · Publicerad 12 mars 2021

Är du koncernredovisningsekonom som gärna vill stötta och kvalitetssäkra koncernredovisningen i koncernens dotterbolag? Arbetar du idag som koncernredovisningsekonom eller som redovisningsekonom och vill utvecklas och ytterligare fördjupa dig inom koncernredovisning? Vill du vara med på en utvecklingsresa i ett internationellt tillväxtbolag med korta beslutsvägar? Nu finns en möjlighet för dig som koncernredovisningsekonom att bidra till den fortsatta utvecklingen i denna internationella koncern med bolag i Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien. Denna roll ingår i Group Finance och samarbetar nära med koncernredovisningschefen. Med dina goda kunskaper inom ekonomi och koncernredovisning är du bl.a. med och integrerar nyförvärvade bolag vad gäller redovisningsfrågor.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Koncernredovisningsekonom
 • Delaktig i koncernredovisning och konsolidering av månads-, kvartals- och årsbokslut för intern och extern rapportering
 • Stötta och kvalitetssäkra redovisningen från dotterbolagen
 • Säkerställa att inter company-transaktioner bokförs och rapporteras korrekt
 • Löpande uppdateringar av koncernkonsolideringssystemet Aaro
 • Delta i projekt som b.la. rör koncernredovisningsområdet
 • Supportera dotterbolagen i de olika länderna vid nyförvärv vad gäller redovisningsfrågor
 • Delaktig i delårsrapporter och årsredovisning
 • Vara med i implementering och tolkning av redovisningsregler i koncernen
 • Ansvar för viss bokföring, avstämningar och redovisning av holdingbolag
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi och har några års erfarenhet som revisor hos någon av Big 4. Du har erfarenhet från koncernredovisning, eventuellt har du efter din tid som revisor arbetat några år i en linjeroll i en större organisation. Du har mycket goda systemkunskaper och är även en mycket rutinerad Excel-användare. Det är meriterande om du tidigare arbetat i Aaro och om du har goda kunskaper i internkontroll. Eftersom du kommer ha mycket kontakt med dotterbolagen i andra länder behöver du förutom svenska även kunna engelska flytande.

Personliga egenskaper

Som person är du noggrann, driven och tycker om att arbeta i en internationell miljö med många kontaktytor i organisationen. Du är även prestigelös, har lätt för att samarbeta och har ett coachande förhållningssätt då du kommer stötta nyförvärvade bolag i redovisningsfrågor. Ditt arbetssätt präglas av proaktivitet och struktur och du har en god förmåga att driva processer framåt på ett effektivt sätt.

Vad erbjuder Cary Group dig?

I rollen som Koncernredovisningsekonom får du möjlighet att vara med på en utvecklingsresa i ett växande internationellt bolag. Om du trivs i en platt organisation där det är högt i tak kan detta vara arbetet för dig.

Placeringsort: Hammarby Sjöstad i Stockholm

Om Cary Group

Cary Group, tidigare Ryds Bilglas, ägs av Nordic Capitals fond VIII (Nordic Capital) och familjen Ryd. Bolaget erbjuder bilskadestjänster under namnen Cary, Ryds Bilglas, Svenska Bussglas, Danglas, Mobile Windscreens och CrashPoint. Totalt har koncernen genom verksamheterna i Norge, Sverige, Danmark och Storbritannien ca 230 verkstäder och 260 mobila enheter som specialiserar sig på reparation och utbyte av vindrutor samt reparation av bilskador. Koncernen har över 1 000 medarbetare och en omsättning på ca 1 800 MKR.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Cary Group med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Ulrika Wallerman 070-166 08 60 eller Martin Nyström070-166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga