Chef · Publicerad 14 feb 2020

Vi söker nu en ekonomichef till en affärsdriven organisation med ett starkt varumärke. På Chef finns en ambitiös målsättning att fortsätta utveckla verksamheterna och med på denna resa behövs en digitalt driven och kunnig ekonomichef. Som ekonomichef på Chef brinner du för utveckling och ditt nästa steg är att nyttja din kunskap och erfarenhet och axla helhetsansvaret för ekonomifunktionen i en organisation i ständig förändring och utveckling. Du kommer att ingå i Chefs ledningsgrupp, rapporterar direkt till VD och ansvarar för att leda och fördela arbetet ekonomiavdelningen. Chef sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som ekonomichef
 • Ansvar för redovisningsprocessen, månads- och årsbokslut samt årsredovisning
 • Rapportering till styrelse och ägare
 • Moms, skatter och deklaration
 • Budget- och prognosarbete
 • Proaktivt bistå ledningsgrupp och styrelse med analys av relevanta nyckeltal samt rapporter
 • Systemansvar för ekonomisystemen
 • Driva fortsatt digitalisering av ekonomifunktionen
 • Ledningsgruppsarbete
 • Delta i och rapportera ekonomiska frågor på bolagets styrelsemöten
 • Ansvar för löpande kontakter med revisorer, lönekonsulter och myndigheter
 • Aktivt delta i affärsutvecklingsarbetet och räkna på framtida affärer
 • Personalansvar för de funktioner som arbetar med ekonomi/kontorsservice
Utbildning och erfarenhet

Du är utbildad civilekonom eller motsvarande med flera års erfarenhet av ekonomiarbete och vi ser gärna att du har haft ansvaret för en ekonomifunktion på ett företag/organisation av motsvarande storlek. Vidare har du goda kunskaper inom redovisning och verksamhetsstyrning. Erfarenhet från media och arbete som systemansvarig är klart meriterande. Goda Excel-kunskaper är ett krav. Erfarenhet från Microsoft Navision är meriterande. Du hanterar svenska och engelska väl i både tal som skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas på Chef och för att vara framgångsrik i rollen som ekonomichef är du prestigelös, med en god samarbetsförmåga, handlingskraft och en förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat. Du är strukturerad och noggrann, en analytisk problemlösare med en god förmåga att kommunicera kring ekonomi med icke-ekonomer. Du ska också ha en social ådra för att kunna få ut ditt budskap i organisationen. Verksamheten genomsyras av en entreprenörsanda med stor vilja till utveckling och din uppgift blir att ligga steget före och vara redo att komma med förslag till effektivisering, utveckling och förändring, både på ekonomi- och systemsidan.

Vad erbjuder Chef?

Chef är en rolig arbetsplats med högt specialiserade, vassa och entusiastiska medarbetare. Här finns en bra företagskultur och man bryr sig om varandra. Det bjuds på frukost varje måndag och det finns stor möjlighet att påverka sina arbetstider och välja själv hur man jobbar. Många tränar tillsammans och det finns möjlighet att få massage i anslutning till arbetsplatsen.

Placeringsort: Stockholm

Om Chef

Chef är ett mediehus som stöttar och upskillar chefer på många sätt - bland annat genom ett ledarskapsmagasin, hel- och halvdagsseminarier, inspirationsdagar, onlinekurser, sammanfattningar av den senaste ledarskapslitteraturen och innovativa digitala tjänster. Vi når cirka 300 000 av Sveriges chefer varje månad i våra egna kanaler. De senaste åren har Chef etablerat sig som en aktör i tidskriftsbranschens framkant. Vi har vunnit fler fina priser för Chef.se än vi kan räkna, senast Årets bästa tidskriftssajt 2019, och jobbar ständigt med att komma på nya sätt att göra våra läsare och besökare bättre.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på 070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Vi kommer också att göra en bakgrundskontroll på slutkandidat i denna tillsättning.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga