Clevry · Publicerad 19 apr 2021

Om företaget

Nevel är ett växande företag inom avancerad infrastruktur, med uppdraget att ta sina kunders infrastrukturlösningar till nästa nivå. Nevel minskar koldioxidutsläpp från energiproduktion genom att investera i energieffektivitet och öka andelen förnybara energikällor. Bolaget driver 130 energiproduktionsanläggningar och över 40 fjärrvärmenät, med branschens mest sofistikerade, digitala plattform. Nevel sysselsätter 130 experter i Finland, Sverige och Estland med en omsättning på 100 miljoner euro. Som arbetsgivare vill man ge sina medarbetare möjligheten att vara delaktiga i utvecklingen av säker infrastruktur som leder till en koldioxidneutral framtid. Läs mer om oss på www.nevel.com

Nu söker vi för Nevels räkning en Head of Sales med lång erfarenhet av kvalificerad och komplex försäljning inom energibranschen mot process- och underhållsindustrin. Detta är en ny roll inom där du kommer ingå i företagets svenska ledningsgrupp och rapportera till Sales Director, Industrial Infrastructure som är placerad på Huvudkontoret i Finland. Du kommer vara en nyckelspelare i Nevels utveckling och mycket ambitiösa tillväxtplaner. Det finns möjlighet att utgå från Stockholm samt södra Sverige.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som Head of Sales är en delad roll där du både har personalansvar för ett säljteam som i dagsläget består av två Sales Managers som är placerade i Borås och Malmö. Vidare ansvarar du också för egen kundbearbetning och egna kunder.

Som Head of Sales på Nevel leder du ditt säljteam samt dina kunder genom deras investeringsprojekt inom industriell och kommunal infrastruktur. Du ansvarar för att förstå och utföra befintlig försäljningsstrategi men också använda din erfarenhet till att utveckla befintliga strategier och processer och ta dem till nästa nivå. Du ansvarar vidare för att driva teamets arbete framåt när det kommer till kvalitet och tillväxt. Då planen för teamet är att växa, kommer du även arbeta med nyrekrytering och onboarding av nya kollegor.

Som Head of Sales på Nevel förväntas du även bidra med att strategiskt förbättra teamets kunskap om processindustrin i syfte att kunna fördjupa dialogen med kunden. Du bringar klarhet, energi och ett tydligt syfte till teamet - vad säljer vi och varför?

I rollen ingår mellan 40-80 resdagar per år. De flesta inom Sveriges gränser, men även resor till Finland förekommer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Förstå, utföra och utveckla Nevels försäljningsstrategier
  • Bistå säljteamet i Sverige med inspirerande och motiverande ledarskap
  • Nyrekrytera i syfte att få teamet att växa.
  • Utveckla egen försäljnings-pipeline och befintliga konton
  • Skapa inspirerande säljpresentationer och när möjlighet ges, presentera Nevels erbjudande för större målgrupper.
Din profil

Vi söker dig med teknisk eller kommersiell universitetsutbildning som har erfarenhet av att leda ett försäljningsteam. Du har stabil försäljningserfarenhet från stora investeringsprojekt inom exempelvis process- eller underhållsindustrin och en förmåga att kombinera tekniska, juridiska och finansiella aspekter inom relevant område. Har du internationell erfarenhet inom området ses det som meriterande. Du talar och skriver flytande engelska och svenska.

I övrigt har du förståelse för relevant lagstiftning, upphandlingsprocesser samt generell förståelse för hur företag drivs och hur beslut tas i komplexa organisationer.

Som person är du bekväm med att ta avgörande beslut, målinriktad och framåttänkande. Som ledare har du ett coachande förhållningssätt när du leder ditt team framåt på ett resultatinriktat sätt.

Om oss

I över 30 år har Clevry varit en game changer för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst.

Rekryteringsprocessen

Vi på Clevry ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Det tar cirka 20 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Clevry kommer svaren gås igenom mer ingående.

Håll utkik i din inbox! Där finner du länk till frågeformuläret.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 8 612 04 90 Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Följ oss gärna på LinkedIn Clevry Sweden!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
CLEVRY

Lindhagensgatan 74
112 18 Stockholm
08-612 04 90
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
8 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Underkategori
Försäljningschef

Inga fler liknande jobb tillgängliga