Clevry · Publicerad 29 okt 2021

Har du erfarenhet av B2B-försäljning och drivs av att skapa goda relationer och driva projekt framåt? Gillar du att arbeta strategiskt och vill vara behjälplig i att bidra till samhället? Till en stor ideell organisation söker vi just nu en Key Account Manager/Partneransvarig med fokus på partnersamarbeten. Vill du vara med och bidra? Ansök redan idag!

Vår kund har i första skede valt att vara anonyma och vi kommer vid ett intervjutillfälle berätta mer om vår kund. Vi använder oss av ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Detta är en rekrytering vilket innebär att du blir anställd direkt hos vår kund. Rekryteringsprocessen sköts av Clevry och frågor gällande tjänsten ställs till ansvarig rekryterare, i detta fall Lajla Dzebic (lajla.dzebic@clevry.com).

Din roll

I din roll som Key Account Manager/Partneransvarig kommer du ha en mycket viktig roll inom organisationen. Du kommer vara belagd på insamlingsavdelningen och arbeta aktivt med att utveckla partnersamarbeten för att öka insamlingen till organisationen. Avdelningen arbetar brett med uppsökande bearbetning av stora och medelstora företag i syfte att etablera olika partnerskapsmodeller med huvudpartnerskap i fokus. De arbetar även mot samordnade insamlingskampanjer som sponsring av hälsoevent och företagens egna insamlingsaktiviteter tillsammans med kunder och medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Skapa nya samarbeten och partnerskap genom bred bearbetning av företag.
  • Skapa affärsmässiga presentationer och annat säljmaterial, samt presentera både koncept och vår kund i olika sammanhang.
  • Genomföra möten med företag med ledande befattningar, såsom marknadschef, kommunikationschef, och/eller VD.
  • Driva internt samarbete med berörda avdelningar i projekt.
  • Utveckla partnersamarbeten över tid för att uppnå högre insamling.
  • Säkerställa leverans med hög kvalitet och nöjda samarbetspartners i överenskomna projekt.
Start: Vid överenskommelse

Lön: Fast lön

Arbetstider: Kontorstider

Placeringsort: Stockholm

Din profil

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av B2B-försäljning och har vana av att skapa och presentera koncept för personer på ledningsgruppsnivå. Du älskar försäljning, känner dig trygg i din roll och är förtroendegivande och relationsskapande. Du är van vid att arbeta med strategisk planering och kan arbeta i ett högt tempo med olika typer av uppgifter. Du har en förståelse kring marknadsföring och sociala medier samt en fördjupad förståelse av CSR.

Som person är du driven, nyfiken och är intresserad av att lära dig nya saker. Du är målinriktad, engagerad och prestigelös och uppskattar att arbeta i team och se helheten. Du drivs av att nå resultat och att alltid arbeta på ett kvalitativt sätt för att representera organisationen på bästa sätt. Du har en kreativ förmåga och har därför lätt för att skapa nya idéer, aktiviteter, aktiveringar och se nya samarbetsmöjligheter med företag. Du har dessutom alltid med dig affärssinnet och en medvetenhet kring hur lönsamhet skapas.

Om Clevry

I över 30 år har Clevry varit en game changer för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst.

Rekryteringsprocessen
Vi på Clevry ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Det tar cirka 20 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Clevry kommer svaren gås igenom mer ingående.

Håll utkik i din inbox! Där finner du länk till frågeformuläret.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 704 80 03 69. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Följ oss gärna på LinkedIn Clevry Sweden
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
CLEVRY

Lindhagensgatan 74
112 18 Stockholm
08-612 04 90
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
10 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Underkategori
Key Account Manager

Inga fler liknande jobb tillgängliga