Compass Group · Publicerad 11 juni 2021

Compass Group Sverige är en ledande leverantör av matupplevelser och förstklassig service på fler än 450 enheter runt om i landet. Vår verksamhet omsätter ca 3 miljarder kronor. I Sverige är vi ca 2700 medarbetare som driver fler än 450 restauranger och 10 konferensanläggningar.
Vår vision och våra värderingar uttrycker det Compass Group står för. De vägleder oss i våra beslut, handlingar och beteenden, kommer till uttryck i den service vi ger våra kunder varje dag, världen över, och är drivkraften för vårt arbete och vår tillväxt. Vi ska vara en leverantör av måltidsservice och supporttjänster i världsklass, känd för suveräna medarbetare, suverän service och suveräna resultat.


Vi behöver förstärkning av en skicklig Bid Manager. Nu har du chansen att bli en del av marknadsledande Compass Groups fantastiska team i Stockholm!

Som vår nya Bid Manager är ditt ansvar att utforma genomtänkta och attraktiva anbud och offerter till företag och myndigheter som säljarna har bearbetat eller som har kommit in via anbudportaler. Du ansvarar för anbudsprocessen till nya och befintliga kunder inom Facility Management. För att lyckas i rollen behöver du vara resultat- och processorienterad, kommunikativ och förtroendeingivande. Du är affärsmässig och har en god förståelse för vilka affärer som bidrar till tillväxt samt lönsamhet. Då anbudsarbetet sker i projektform har du en viktig roll i att leda anbudsprojekt där du har tät kontakt med både säljorganisationen och operations samt att involvera övriga interna kollegor. Du har förmågan att koordinera och skapa goda relationer och samarbeten med andra. Du har ett pedagogiskt och kommunikativt förhållningssätt samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vårt Bidteam har en central och mycket viktig roll för vår verksamhet Den här rollen passar alltså dig som vill ha en nyckelposition hos oss där du får utlopp för din passion för försäljning såväl som ditt stora intresse för komplext anbudsarbete. Du arbetar från vårt kontor i Stockholm och våra kunder finns i hela Sverige. Du rapporterar till Head of Bid Management.

Om rollen
I anbudsrollen kommer de huvudsakliga ansvarsområdena vara att;
 • Självständigt leda anbudsprocessen enligt gällande rutiner och med hög kvalitet i syfte att säkerställa lönsamma affärer
 • Skapa kvalitativa anbudssvar med utgångspunkt från skallkrav, utvärderingsmodeller samt rådande konkurrenssituationer
 • Vara sakkunnig i frågor rörande upphandlingar och LOU
 • Ta fram presentationsmaterial och delta i anbudspresentationer både internt och hos kund
 • Genomföra marknads- och konkurrentanalyser
 • Ansvara för överlämning från Bid Management till Operations
 • Göra riskanalyser av förfrågningar och tillhörande avtalsvillkor
 • Skapa produkt och företagsanpassade förfrågningsunderlag (FFU) och sprida dessa hos potentiella kunder i syfte att påverka kravställningar
DINA ERFARENHETER:
 • Relevant erfarenhet av anbudsarbete/offentliga upphandlingar är meriterande
 • Förmåga att läsa, tolka och författa kommersiella upphandlingar
 • Högskole-/universitetsutbildning inom t ex ekonomi, juridik
DRÖMKANDIDAT FÖR OSS VORE OM DU SOM SÖKER...
.... har hög självständighet, positiv inställning, energi, lyhördhet, kreativitet och med en stark analytisk förmåga att hantera mycket information. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och dig som individ.

Känner du att den här annonsen är skriven för dig? Då ska du ansöka redan idag! Vi avser tillsättning av rollerna senast v 28 med tillträde efter sommaren, med hänsyn till ev. uppsägningstid.

I denna rekrytering samarbetar vi med Christopher Thorstrand på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan - finns annonsen kvar så är den fortfarande sökbar! Alla inledande intervjuer kommer under rådande omständigheter ske via video - med eventuellt fysiskt möte innan anställning. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
4 juli 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning
Underkategori
Säljsupport

Inga fler liknande jobb tillgängliga