Coor Service Management · Publicerad 25 sept 2019

Vi söker en Hållbarhetschef till Coor i Sverige som ska leda en nyinrättad funktion med fokus på hållbarhet, arbetsmiljö och kvalitet. Genom att kraftigt minska vår klimatpåverkan och att vara branschledande inom säker arbetsmiljö och kvalitet, har Coor satt höga ambitioner för det miljömässiga, sociala och affärsmässiga hållbarhetsarbetet.

Drivs du av att inspirera och motivera till en kulturförändring? Vill du leda organisationen mot våra ambitiösa hållbarhetsmål? Då är du rätt person för oss!

Om rollen
Som Hållbarhetschef ansvarar du för att driva Coor Sveriges hållbarhetsagenda; både det miljömässiga, sociala och affärsmässiga perspektivet. Du identifierar olika initiativ, visar på nya möjligheter och motiverar organisationen till förändring för att säkerställa att Coor utvecklas till ett hållbarare företag.

I ansvaret ingår Coor Sveriges arbetsmiljö-, miljö- och kvalitetsledningsarbete (HSEQ) som med höga krav från våra kunder och oss själva är ett prioriterat område. I din roll som Hållbarhetschef driver du både den interna utvecklingen inom området och den strategiska dialogen för att säkerställa att vi möter kundernas behov.

Coor har stort fokus på en säker arbetsmiljö och som Hållbarhetschef behöver du brinna för att utmana invanda arbetssätt och ha en vilja att verka för förändrade beteenden.

Vår kandidat
Du har en stark akademisk bakgrund med minst 5 års erfarenhet från att driva Hållbarhets- och HSEQ-utveckling i en stor, komplex, organisation. Du har också lång erfarenhet av att leda människor i förändring, gärna i en större organisation och är van att leda genom andra. Du är driven och orädd med en tydlig beslutsamhet och kan motivera och involvera på alla nivåer utan att tappa fokus på det strategiska perspektivet. Du är trygg i dina kunskaper i relevanta sakfrågor och du omsätter utmaningar till lösningar med ett engagerat förhållningssätt.

Ytterligare egenskaper som vi ser som framgångsfaktorer är att du
  • är resultatinriktad och har förmågan att skapa sammanhållning kring en gemensam målbild
  • är tydlig i din kommunikation och kan göra det enkelt för verksamheten att förstå budskap och förväntningar
  • har ett driv att ständigt utveckla, förbättra och lösa problem
  • är lyhörd och kan se olika perspektiv med en pragmatisk inställning till fortsatt utveckling
Tjänsten innebär många internationella kontakter och som förutsätter flytande tal i både svenska och engelska samt ett väl utvecklat skriftspråk.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig utvecklingsmöjligheter i ett modernt, växande bolag med en positiv inställning till förändring och en stark entreprenöriell drivkraft. Du är med och formar Coors hållbarhetsarbete på nordisk nivå och med vår starka ställning på marknaden kan du också påverka branschen som helhet. Du får ett självständigt arbete med stort ansvar och stora möjligheter att driva utvecklingen på det sätt du och teamet bedömer ger bäst resultat.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Frida Sandgren som är chef för enheten (0702-684381)
Vi söker en Hållbarhetschef så snart som möjligt och kommer arbeta löpande med intervjuer, så vänta inte med din ansökan
Om Coor
Coor är en av Nordens ledande serviceleverantörer inom facility management (FM). Vi samordnar, utför och utvecklar olika tjänster i och omkring en fastighet. Ambitionen är att leverera marknadens smartaste och mest utvecklade erbjudande - vi kallar det Service med IQ.
Bland kunderna finns större och mindre verksamheter i många sektorer, såväl privata som offentliga. Coor bedriver verksamhet främst i Norden, men har också viss närvaro i Belgien och Estland.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Ditt ansvar blir att leda en nyinrättad organisation med sju HSEQ-specialister som tidigare tillhört andra delar av verksamheten. Ditt ansvar som chef är att leda gruppen mot ett gemensamt mål, att skapa ett stärkt fokus för hållbarhetsfrågor, sätta en tydlig riktning i arbetet och säkerställa att både specialister och verksamheten får det stöd de behöver. Med den nya organisationens fokus skapas stora möjligheter att optimera roller och resurser för att nå större effekt i både utveckling av nya arbetssätt, samt att åstadkomma varaktiga resultat i verksamheten.

Enheten Hållbar Utveckling, som tjänsten tillhör, ansvarar för den strategiska utvecklingsplanen, Coor Sveriges hållbarhetsarbete samt arbetsmiljö-, miljö- och kvalitetsledningsarbete (HSEQ).

Hållbarhetschefen rapporterar till enhetens chef som tillhör den svenska ledningsgruppen och har placering i Kista, Stockholm.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga