Crane Currency · Publicerad Igår 00:00

Till Crane Currency söker vi nu dig som vill arbeta som ingenjör i företagets dukverkstad och fokusera på konstruktion och utveckling av mer hållbara dukar som sedan används för tillverkning av sedelpapper. Det här är en roll som passar dig som har kunskap inom materialkunskap och erfarenhet av konstruktion.
Crane Currency är ett av de ledande företagen på världsmarknaden inom sedelpapper, sedeltillverkning och övrigt säkerhetspapper. Efter mer än 250 års framgångsrik verksamhet är vi ett av få företag i världen som kan utföra samtliga steg i produktionskedjan - från design och originalframställning till papperstillverkning, tryckning och säkerhetshantering. Vi är ledande inom utvecklingsområdet avancerade säkerhetstrådar, vattenmärken, säkerhetsfibrer och optiska säkerhetsinslag. Vi har ett kontinuerligt och nära samarbete med moderbolaget, Crane & Co Inc. Crane Currency är beläget inom Tumba Bruks historiska bruksområde, ca 30 km söder om Stockholm, ca 20 min från Stockholms Central

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en grupp med 9 personer och som ingenjör kommer du att samarbeta tätt med både vattenmärkestekniker och vattenmärkesdesigners. Du kommer att bidra med din expertis runt material och konstruktion och specifikt arbeta med utveckling av duktillverkning. Det innebär frågor rörande konstruktion, uppbyggnad och design av duk för rätt förutsättning för produktion och tillverkning av duk.
Ansvarsområden:
  • Följa upp, kontrollera och arbeta med materialförslitning och materialhållbarhet på dukarna i papperstillverkningen.
  • Se över och ta fram nya slitstarka material för duktillverkning.
  • Ta fram rätt design för produktion och tillverkning av duk.
  • Ta fram nya arbetssätt och utrustning för duktillverkning.
Förutom samarbete inom dukverkstaden så kommer du interagera med både produktions och processingenjörerna inom tillverkningen.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som är ingenjör och har en examen inom konstruktion, material eller liknande. Vi är intresserade både av dig som är relativt nyutexaminerad och dig som har flerårig erfarenhet av arbete inom materialteknik och konstruktion. God kunskap om AutoCAD och konstruktionsdesign är ett krav. Vidare talar du och skriver flytande svenska och engelska. Har du kontakter inom relevant akademisk forskning är det en fördel.
Vi letar efter dig som är nytänkande och drivs av att hitta effektiva lösningar. Du tycker om precisionsarbete, är noggrann och kvalitetsmedveten samt har ett öga för detaljer. Vidare är du kommunikativ, har du lätt för att samarbeta och är lyhörd för dina kollegors idéer.

Utifrån företagets säkerhetskrav genomförs en bakgrundskontroll vid anställning.
Hälsa och säker arbetsmiljö är viktigt för oss, därför är vi en rökfri arbetsplats.

Om Crane Currency

Hos oss på Crane Currency finns goda möjligheter att utvecklas i en spännande och internationell bransch som är under ständig utveckling. Crane Currency är en del av Crane Co som är ett multinationellt bolag inom en teknikintensiv bransch med ett flertal siter i världen. Till våra anställda erbjuder vi förmåner som främjar hälsa och underlättar vardagen samt kollegor från världens alla hörn.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
13 jan
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Konstruktör