DLL · Publicerad 20 dec 2019

Vill du arbeta i ett bolag som ser bortom kortsiktiga vinster? Attraheras du av en organisation som har djup förståelse för sina samarbetspartners verksamheter och gemensamt skapar förutsättningar för framgång? Vi rekryterar för De Lage Landen Finans en Data Quality Specialist till organisationen i Stockholm. Som Data Quality Specialist kommer du utifrån Finance-organisationen driva och kvalitetssäkra systemfrågor kopplat till utveckling och datakvalitet. Du kommer agera som "local data steward" och ha kontaktytor både lokalt i norden men också mot huvudkontoret i Eindhoven. Som Data Quality Specialist ingår du i DLL's nordiska ekonomiorganisation som innehåller ca 20 medarbetare inom controlling, redovisning och kapital- samt likviditetshantering. Rollen är en nyinrättad tjänst i takt med att DLL förstärker Finance-avdelningen i takt med bolagets fortsatta utveckling. Du rapporterar till chef för Capital, Liquidity and Data management. Kontoret ligger på Birger Jarlsgatan, mitt i centrala Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Data Quality Specialist:
 • Driva datakvalitetsinitiativ vilket inkluderar övervakning och uppföljning av beslutade initiativ, genomföra datakvalitetskontroller, utreda och lösa olika datakvalitetsutmaningar.
 • Supportera den interna och externa finansiella rapporteringen genom att se till att vi har en effektiv datahanteringsprocess, alltifrån insamling, förberedelse, avstämningar kontroller, antaganden och validering.
 • Arbeta med intressenter för att prioritera utveckling av finanssystem och stötta i att översätta kravbild till IT
 • Bidra i olika systemförbättringsprojekt (lokala eller gruppinitiativ), inklusive datainsamling, kravställning och UAT
 • Tillsammans med andra medlemmar vara en "super user" i vårt kontrakthanteringssystem Final
 • Ad hoc förfrågningar relaterat till ditt ansvarsområde
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomi, matematik eller ingenjör och har ca 3-5 års erfarenhet av kvalificerad rapportering och analys. Du har tidigare erfarenhet av hantering av större datamängder och är van att arbeta med stora dataset och av att bygga modeller. Du har en naturlig fallenhet för att sätta dig in i nya system och har haft rollen som innefattar ett systemägarskap. Du har tidigare arbetat med förbättringsprojekt i rollen som beställare/testare från ekonomisidan. Du har en hög nivå inom Excel och programmeringskunskaper är bonus men inget krav. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal samt skrift.

Personliga egenskaper

För att passa i rollen som Data Quality Specialist trivs du att arbeta analytiskt och gillar att sätta dig in i detaljer. Du har lätt för att se samband och tänker proaktivt hur olika åtgärder kan påverka helheten. Du tycker om att agera i rollen som intern problemlösare och har inga problem att ta kontakt och involvera andra intressenter i ditt arbete. Du värderar noggrannhet högt och ser nyttan av att din arbetsinsats kan skapa effektivitet och kvalitet för andra. Du motiveras av att arbeta i en professionell arbetsmiljö där vi gör vårt yttersta för att vara en kompetent partner mot våra kunder.

Placeringsort: Stockholm

Om De Lage Landen

DLL har specialiserat sig på tillgångsbaserade finansieringslösningar för tillverkare, återförsäljare och distributörer av utrustning inom kontor, jordbruks-, livsmedels-, sjukvårds-,”clean technology”, transport- och byggindustrin. Vi är verksamma i mer än 35 länder och möjliggöra för företag att införskaffa och använda den utrustning de behöver för att bedriva sin verksamhet och bidra på ett meningsfullt sätt till världen. Vårt erbjudande innefattar leasing, leverantörsfinansiering, kommersiell finansiering och ”life cycle asset management”.

För mer information, besök
www.dllgroup.comDetta erbjuds du i rollen som Data Quality Specialist hos DLL:

Hos DLL anser vi att personalen är vår största tillgång. Det är därför du är en medlem hos oss, inte bara en anställd. Tillsammans skapar vi en informell och professionell atmosfär som är svår att hitta någon annanstans. Vi uppmuntrar också våra medlemmar att skapa nätverk inom organisationen för att med samlad kompetens vara så effektiva vi kan i att se mer än en kund och att arbeta hårdare som en partner.
 • Två arbetsdagar per år att vara volontär för lokal välgörenhet
 • Program för hälsa- och välbefinnande
 • Flexibla arbetstider med möjlighet att arbeta hemifrån (inom ansvarsområde)
 • Karriärmöjligheter: online-lärande och utvecklingsprogram
 • Kollektivavtal med attraktiva pensions- och försäkringspaket
I denna rekryteringsprocess samarbetar De Lage Landen med Meritmind. Tjänsten söker du genom att klicka här. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Casper von Sivers 08-128 567 29 eller Annika Vermunt 070-166 08 31. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma dokument.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller

Inga fler liknande jobb tillgängliga