Danske Bank · Publicerad 7 feb

Är du en driven jurist som vill bli en del av juristteamet på en av Sveriges snabbast växande banker? Vi expanderar vårt team med ytterligare en jurist där vi söker efter någon som vill arbeta brett med företagsobligationer och andra värdepappersmarknadsrelaterade frågor samt få möjlighet att arbeta tillsammans med vår Wealth Management enhet. Ta chansen att få ett spännande jobb i en internationellt orienterad arbetsmiljö med mycket eget ansvar, samarbetsvilliga kollegor, stimulerande och utmanande arbetsuppgifter, stor flexibilitet samt en informell samtalston.

Du kommer att vara en del av vårt team Legal Sweden med placering i Stockholm och huvudsakligen arbeta mot Danske Banks affärsområden Corporates & Institutions (C&I) och Wealth Management (WM).

Legal Sweden fungerar som en integrerad del av affärsverksamheten och består idag av 16 engagerade jurister, som täcker bankens samtliga affärsområden och merparten av dess stabsfunktioner. Vi arbetar i en internationell miljö och du kommer att arbeta över nationsgränserna. Även om du är baserad i Stockholm kommer du att få nära kollegor i Norden, UK och Baltikum.

Partner och rådgivare till affärsverksamheten
Som en del av Legal Sweden blir du en medlem i ett mycket dynamiskt team, där du och dina kollegor har ett nära samarbete och fungerar som bollplank för varandra. Det täta samarbetet med dina juristkollegor och med kollegor inom den övriga organisationen ger dig goda möjligheter till både personlig och professionell utveckling.

Ditt professionella fokusområde kommer huvudsakligen att inkludera rådgivning och stöd till bankens avdelning för Debt Capital Markets i samband med obligationstransaktioner samt bankens Wealth Management enhet avseende investerar- och värdepappersrelaterade frågor.

Vad erbjuder vi?
Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare med drivet att utveckla sig själva och våra affärer. För dig som vill växa både personligt och professionellt ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling. Behövs det träning inom något av dina arbetsområden så hjälper vi dig utvecklas. Du behöver således inte vara expert inom samtliga områden när du börjar hos oss, det viktigaste är att du har ett growth mindset och vill växa och utvecklas.

Du kommer att samarbeta med kompetenta, prestigelösa och affärsinriktade juristkollegor och andra kollegor inom Danske Banks affärsverksamhet, i en miljö med allsidiga och utmanande karriärmöjligheter.

Vem är du?
Vi ser att du är initiativrik, självgående med hög integritet och ett starkt eget driv. Viktigast av allt är dock att du är en prestigelös person med en positiv attityd, då vi framförallt är intresserade av lagspelare som passar in i vårt öppna och starka team där vi alltid hjälper varandra och utvecklas genom att dela kunskap. Då vi har ett nära och gott samarbete med affärssidan är det även av vikt att du har en god förståelse och ett genuint intresse för affärerna samt förmåga att samarbeta och kommunicera väl med icke-jurister.

Vi söker en kompetent jurist och utpräglad lagspelare med minst två årserfarenhet från advokatbyrå, bank eller motsvarande. Du har relevanta kunskaper avseende frågor som rörande regleringen på finansmarknaden och är van vid att arbeta självständigt såväl som i grupp. Du har med fördel arbetat med inriktning mot värdepappersrätt, obligationsfinansiering och/eller bolagsrätt.

Är du intresserad?
Om du vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Magnus Sjöcrona, Head of Legal Sweden, på 0767-216092 eller Axel Wernbro, Senior Legal Counsel på 0767-21 60 06.

Intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag så tveka inte att söka! Vi ser fram emot din ansökan!

Vi har i denna rekrytering tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas och avstår därför gärna från säljsamtal.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Som en av Nordens största banker letar Danske Bank efter rätt personer som vill vara med på vår resa mot att bli den mest tillförlitliga finansiella partnern. Vår ambition är att skapa värde för våra kunder, såväl privatkunder som företag och institutioner.

Danske Bank växer snabbt i Sverige, där vi är en utmanare på bankmarknaden, och vi vill därför anställa de mest ambitiösa personerna som vill vara med och bidra till vår drivna och inkluderande kultur. Vårt huvudkontor ligger i Köpenhamn och vi har 19 500 anställda i 16 länder, varav 1 500 i Sverige.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga