Deloitte Sweden · Publicerad 16 nov 2020

Redovisningsspecialist till Assurance & Financial Reporting i Stockholm

Deloitte har under de senaste åren växt kraftigt inom våra tjänster för kvalificerade redovisningsfrågor och ser en fortsatt ökad efterfrågan på våra tjänster. Vi söker därför 1-2 erfarna medarbetare med inriktning mot kvalificerade redovisningsfrågor, finansiell rapportering och aktiemarknadsfrågor.

Om rollen

Du kommer att få arbeta med och ansvara för rådgivningen inom finansiell rapportering till några av Sveriges största och mest komplexa företag. Uppdragen varierar i omfattning i allt från kortare utredningsuppdrag till längre och mer sammanhängande projekt. Våra uppdrag och klienter omfattar både IFRS och god redovisningssed i Sverige (K2 och K3). Vi arbetar både med Deloittes revisionsklienter och utför rådgivningsuppdrag för företag och portföljen är varierande från några av Sveriges absolut största företag som AB Volvo och Ericsson till snabbväxande mindre företag på väg till Börsen.

Du kommer att vara en nyckelmedarbetare för vår fortsatta utveckling och tillväxt och arbeta som en av våra ledande experter inom området. Det innebär att du är intresserad av att kontinuerligt utveckla vår avdelning och våra tjänster. Ett naturligt inslag är föreläsning för såväl klienter som Deloittes medarbetare samt utveckling av avdelningens strukturkapital (exempelvis marknadsföringsmaterial, nyhetsbrev och liknande). Rollen kan innebära kortare resor, vanligtvis till Malmö och/eller Göteborg men omfattningen vad gäller resor kan begränsas vid behov.

Vi ser också en fortsatt och allt större efterfrågan på olika rådgivningstjänster inom såväl aktiemarknadsfrågor som transaktionsrelaterade frågeställningar varför erfarenhet från sådana arbetsuppgifter är en fördel, men absolut inte något krav.

Om Assurance & Financial Reporting

Assurance & Financial Reporting (AFR) erbjuder rådgivning inom finansiell rapportering, aktiemarknadsfrågor, regelverksfrågor inom bank och försäkring samt annan revisionsnära rådgivning. Vi hjälper företag med tolkning av god redovisningssed och analys av finansiell rapportering, enligt svensk såväl som internationell praxis (IFRS).

Vi hjälper även våra klienter med konsultationer inom extern finansiell rapportering såsom upprättande och kvalitetssäkring av årsredovisning, delårsrapportering, bokslutskommunikéer och börsprospekt.

Vi söker

Vi söker dig som har minst 7 års erfarenhet av arbete med redovisningsfrågor och extern finansiell rapportering. Du arbetar sannolikt idag med dessa frågor, antingen på en revisionsbyrå eller på ett företag. För att trivas i rollen är du intresserad av och vill fördjupa dina kunskaper inom kvalificerade redovisningsfrågor, stöd vid redovisningsorienterade frågeställningar kopplat till transaktioner (i synnerhet rörande omstruktureringar, förvärv, värdering eller skatt) och aktiemarknadsfrågor. Erfarenhet av arbete med aktiemarknadsfrågor är en extra merit men inte en förutsättning.

Vidare efterfrågar vi mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du gillar utmaningar, har en god analytisk förmåga och att lösa komplexa frågeställningar samt är förtroendeingivande som person. Du är nytänkande och har en stark drivkraft att utveckla dig själv och din omgivning. Du samarbetar bra med dina kollegor och du gillar att hjälpa andra att utvecklas och lära sig mer, både tekniskt men även som medarbetare. Deloitte är en mångkulturell organisation där enskilda medarbetares bakgrund, erfarenhet och kompetens betraktas som en tillgång.

Vi erbjuder

Tillgång till ett globalt nätverk av erfarna kollegor som du kan nyttja för att utveckla både dig själv, våra klienter och vår verksamhet. Du får stora möjligheter till internationella projekt och utbyten, både på global och nordisk nivå. Du får arbeta med spännande, komplexa uppdrag i team som alltid värderar ditt perspektiv. Genom praktisk erfarenhet, en coach som stöttar din karriär, utbildning och kontinuerlig feedback får du hjälp att ta till vara dina styrkor.

Ansökan

Du ansöker online. Din ansökan ska bestå av CV och ett kort personligt brev. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval.

Frågor

Välkommen att kontakta Fredrik Walmeus, Partner AFR, på telefon 073 397 24 80 eller Camilla Owemyhr, HR Manager, på 070 080 25 78.

Vi ser fram emot din ansökan!

What impact will you make?

På Deloitte gör ditt arbete en meningsfull skillnad, varje dag, medan du växer i en inkluderande företagskultur av samarbete och hög prestation. Utöver att skapa lösningar strävar vi efter att göra en positiv och avgörande skillnad för andra i vår omgivning, våra klienter och samhället. På Deloitte hittar du tidigare dolda möjligheter att lyckas och inser din fulla potential.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Deloitte erbjuder tjänster inom revision, business consulting, finansiell rådgivning, riskhantering, skatterådgivning och relaterade områden. Med mer än 312 000 medarbetare i över 150 länder hjälper vi våra klienter och vår omvärld att lösa komplexa problem och nå högt uppsatta mål. Det som definierar Deloitte är vår strävan att göra en meningsfull skillnad. Vi tror att när våra klienter och vårt samhälle blir starkare, blir vi det också
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 dec 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga