E.ON · Publicerad 14 sept

Company description:

E.ON Elnät levererar el till över en miljon kunder. Vårt elnät är drygt 130 000 km långt, vilket motsvarar nästan tre varv runt jorden. Vi har cirka 600 medarbetare från Malmö i söder till Sollefteå i norr. E.ON Elnät omsätter lite drygt sju miljarder kronor årligen.

Job description:

Till avdelningen Anslutning inom E.ON Elnät med placering i Malmö söker vi nu en Anslutningstekniker Anslutningsavdelningen på E.ON Elnät handlägger installationsärenden som rör anslutning av både elproduktion och elkonsumtion för såväl lågspänning som högspänning. Förutom anslutning av nya fastigheter arbetar vi med ändringar på kundernas befintliga anläggningar såsom installation av mikroproduktion och säkringshöjningar.

Vi är ett team på 30 medarbetare med olika grader av erfarenhet och discipliner. Inom E.ON handlägger vi ungefär 40 000 installationsåtgärder om året. Vårt mål är att vara bäst i branschen på att ansluta kunder till elnätet. Vi letar nu efter dig som har kunden i fokus.

Som Anslutningstekniker agerar du som spindeln i nätet och ansvarar för den administrativa handläggningen av ärendet från det att elinstallatören skickat in föranmälan till dess att vår entreprenör har varit ute i fält och kopplat in anläggningen. Du har en problemlösande funktion med många kontaktytor. Vi värdesätter därför dina sociala egenskaper, ditt sätt att samarbeta, samt en god förmåga att vidareförmedla kunskap till övriga intressenter. Förståelse för helhetsresultat, långsiktighet och kundnöjdhet är mycket viktig i vår verksamhet.

. I arbetsuppgifterna innefattas även att:
  • Offerera anslutningsavgift
  • Ha en dialog kring tekniska och administrativa förutsättningar med kundens elektriker
  • Följa upp utförandet av våra entreprenörer
  • Delta i systemutveckling
All kontakt sker från kontoret via telefon och mail eller via våra inkorgar i vårt affärssystem SAP. All dokumentation sker i SAP och GIS-programmet dp-Power. I rollen ingår också att bygga starka relationer med övriga avdelningar inom företaget.

Required profile:

Vi förväntar oss att du har en relevant högskoleutbildning, troligtvis inom elkraft/elinstallation eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har anläggningskunskap om elnätets utformning samt god branscherfarenhet inom området. Erfarenhet från normer och föreskrifter inom elkraft är meriterande. Tidigare arbete med högspänning, elinstallationer eller kundkontakt är också ett plus.

Vi arbetar i en kundfokuserad och solidarisk miljö där man hjälps åt i teamet. Du förväntas därför arbeta strukturerat, affärsmässigt och kvalitetsmedvetet. Vi söker dig med god sammarbetsförmåga, positiv inställning och vana av att hantera många ärenden parallellt.

För dig som är förändringsbenägen och har viljan att utveckla dina egna och teamets förmågor/kompetenser, ges goda möjligheter till utveckling inom E.ON.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan!

För frågor gällande tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef, Anna Lundsgård, +46 705 083721

För fackliga frågor, vänligen kontakta:

Sofia Gustavsson, Unionen, +46 703 066065

Johan Persson, Akademikerna, +46 706244064

Johanna Sellevi, Ledarna, +46 702 241924

E.ON strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi välkomnar sökanden som breddar vår mångfald.

What we offer:
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
E.ON Elnät levererar el till över en miljon kunder. Vårt elnät är drygt 130 000 km långt, vilket motsvarar nästan tre varv runt jorden. Vi har cirka 600 medarbetare från Malmö i söder till Sollefteå i norr. E.ON Elnät omsätter lite drygt sju miljarder kronor årligen.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga