Försvarets materielverk · Publicerad 9 sept 2019

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi utvecklar och levererar de system och tjänster Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige imorgon. Att jobba som patentingenjör hos oss är att bidra till Sveriges försvar och landets säkerhet. Vi ger dig möjligheter att utvecklas inom din roll i en miljö där du jobbar nära tillsammans med andra för att skapa nytt och bättre. Utveckla morgondagen och gör skillnad för Sverige med oss. Vi tror på en bra balans mellan jobb och fritid. Vi erbjuder träning på arbetstid, stora möjligheter till kompetensutveckling och flextid.

Ditt arbete som patentingenjör
Sveriges försvarsmyndigheter har en gemensam patentenhet på FMV där du som patentingenjör bedömer uppfinningars patenterbarhet, skriver patentansökningar och gör ansökningar om mönster- och varumärkesskydd i Sverige och i utlandet. Frågor om hemlig­hållande av försvarsuppfinningar kan förekomma. Du arbetar även med immateriella rättigheter genom bland annat bevakningar, invändningar och intrångsundersök­ningar. Du kommer även arbeta en del med upphovsrättsliga frågor. Du håller dig ajour inom olika teknikområden.

FMV patentingenjörer agerar ombud direkt inför patent-, mönster- och varumärkesmyndigheter i Sverige och utlandet, såsom Patent- och registreringsverket (PRV), European Patent Register (EPO), World Intellectual Property Organization (WIPO) och European Union Intellectual Property Office (EUIPO) samt via lokala ombud i andra länder.

Arbetsplatsen är på Gärdet i Stockholm.

Våra förväntningar på dig
Du är civilingenjör inom fysik, elektroteknik eller kemi eller har motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt. Du har arbetat som patentingenjör minst ett par år vid industripatentavdelning, patentbyrå eller patentverk. Du har kunskaper inom immaterialrätt, speciellt inom patenträtt.

Du har starkt intresse för ny teknik och har lätt för att sätta dig in i nya teknikområden. Du skriver, talar och förstår svenska och engelska mycket bra. Kunskaper i tyska och franska är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och vill att du är noggrann, självständig, prestigelös och är en positiv lagspelare som har lätt för att samarbeta.

Vi vill att du har ambition att bli auktoriserat europapatentombud och ger dig utbildning för det. Är du redan auktoriserad EPO så är det meriterande.

Tjänsten kräver svenskt medborgarskap liksom godkänd registerkontroll. Vi tillämpar provanställning.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/Jobba hos oss/Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Vi kommer genomföra olika tester i urvalsarbetet.

Vid frågor ber vi dig kontakta patentchef Linda Ödman, 08-782 55 43 alternativt sektionschef Per Fjelland, 08-782 61 92.

Våra fackliga företrädare är Elisabeth From, Saco-S, Christer Bringemark OFR/S Försvarsförbundet, Gunnar Hansen OFR/O och Peter Andersson Seko. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV:s Växel).

Sista ansökningsdag är 2019-09-30

Varmt välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. Vid FMV tillämpas krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning av personal i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se

Vi har redan gjort vårt mediaval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga