Försvarsmakten · Publicerad 21 maj 2019

Staben som man kommer ingå i, stödjer och skapar förutsättningar för chefen FM HRC och centrumet i övrigt att planera, genomföra och följa upp verksamheten. Avdelningen Information/Logistik (Info/Log) på staben är ny och uppstår i och med tillsättning av avdelningschef. Avdelningen kommer totalt att bestå av nio befattningar med bland annat kommunikations-, IT-, logistik-, och infrastruktur kompetens.
Info/Log avdelnings ansvarsområden förväntas att kunna på ett bättre sätt än tidigare interageras i stabens samlade såväl taktiska som operativa och strategiska arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Chefen leder och fördelar arbetet med avdelningens specialister så att rätt ambitionsnivå uppnås i rätt tid. Kontakter krävs såväl internt FM HRC som med andra förband, garnisoner och HKV.
Du prioriterar tillsammans med chefskollegor, tar fram oder och beslutsunderlag. Du kommer ingå i stabens ledningsgrupp samt förbandets chefsgrupp där du bidrar med din kompents.

Krav:
Akademisk examen eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Dokumenterad erfarenhet av att leda specialister
Erfarenhet av budgetarbete

Du är en stabil ledare som utvecklar andra genom delegering, överlåtande av ansvar samt coachning. Du ger teamet en tydlig riktningskänsla; motiverar och samordnar andra så att de behåller fokus på målen. Som ledare skapar du ett förtroende, stödjer och uppmuntrar andra när det uppstår problem samt är bestämd och pålitlig.

Meriterande
Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhetsledningsprocesser
Erfarenhet av stabsarbete
Erfarenhet av arbete som projektledare eller motsvarande

Personliga egenskaper
Du är strukturerad, självgående, flexibel och har mycket god samarbetsförmåga. Arbetet kräver att du har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har lätt för att se helheter, är utvecklingsinriktad och det kännetecknas av social kompetens och hög integritet. Du vill inte komma till ett "dukat bord" utan ser tjusning i att bygga något nytt från grunden.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidare anställning med sex månaders provanställning
Detta är en civil befattning.
Arbetsplatsen är lokaliserad till FM HR Centrum, Sandhamnsgatan 63B i Stockholm.
Resor kan förekomma.
Tillträde enligt överenskommelse.

Frågor om befattningen
SC Rikard Amcoff, 0708 767911

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-30. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. I ansökan vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.

Fackliga kontaktpersoner
SACO: Camilla Robertsson (HKV)
SEKO: Lise-Lotte Larsson (HKV)
OFR/S: Pia Almström (HKV)
OFR/O: Arne Nilsson (HKV)

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga