Försvarsmakten · Publicerad 23 mars 2020

Försvarsmaktens HR Centrum arbetar operativt och strategiskt med personal- och organisationsfrågor och ger stöd och service inom HR-området. Vi prioriterar Försvarsmaktens chefer i rollen som arbetsgivarföreträdare. Arbetssättet är konsultativt, kostnadseffektiv och med hög datakvalitet. Vi är ca 250 medarbetare som sitter i ett modernt kontorslandskap på Gärdet med bra kommunikationer.

Sökande enhet Administrativa enheten består av ca 98 medarbetare uppdelade på 6 avdelningar. Gemensamt är att alla jobbar med löneadministration samt att ge konsultativt stöd till Försvarsmaktens chefer.

Din roll
Som första linjens chef ansvarar du för att utveckla, samordna, leda och styra avdelningens arbete. Du har direkt personalansvar för avdelningens 14-20 medarbetare. Du medverkar i den Administrativa enhetens ledningsgrupp och har budgetansvar för avdelningen.
I din chefsroll har du tydligt utvecklingsfokus med mål att ständigt skapa nöjdare kunder på ett effektivt sätt. Som chef har du ett coachande förhållningssätt och arbetar ständigt för att främja en framgångsrik arbetsmiljö på din avdelning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser att du har tidigare chefs- och ledarerfarenhet. Vidare har du erfarenhet av att utveckla dina medarbetare och arbeta med effektivisering gällande processer och arbetssätt. Du har vana att hantera personaladministrativa stödsystem och erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete. Du är en god administratör och uttrycker dig på ett tydligt och välformulerat sätt i både tal och skrift.

Meriterande
Hantering kring löneprocessen
Statlig myndighet
Ledande samt ansvarig för teamutveckling och förändringsarbete

Vem trivs här?
Det är viktigt att du är en positiv, prestigelös person som är trygg i ditt ledarskap samt är bra på att bygga relationer och att samarbeta med andra. Du är noggrann, strukturerad och en god planerare med prioriteringsförmåga. Du är en nyfiken och utvecklingsinriktad person med mod att prova nytt för att lösa problem och hitta vägar framåt. Som ledare är du resultatinriktad, lyhörd och kommunikativ, du har förmågan att tydliggöra mål och skapa motivation och arbetsglädje hos dina medarbetare. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi eftersträvar mångfald då det berikar vår verksamhet. Vi strävar därför i vårt rekryteringsarbete efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller till exempel ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Övrigt:
Heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Tf Chef Administrativa enheten Martina Wejdrup
073-150 58 84

Varmt välkommen med din ansökan! Senast 2020-04-15. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev som tydligt beskriver varför du är lämplig som kandidat.

Fackliga representanter på telefon 08-788 75 00:
SACO Camilla Robertsson, Madeleine Bagge,
SEKO Monika Danielsson,
OFR/S Freddy Tullgren,
OFR/O Therese Lund.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga