Försvarsmakten · Publicerad 21 sept 2020

Försvarsinspektören för hälsa och miljö (FIHM) söker medarbetare till miljösektionen. Arbetar du idag som konsult inom förorenade områden och vill prova på att arbeta med samma frågor från ett myndighetsperspektiv? Eller arbetar du med kommunal eller regional tillsyn inom förorenade områden och vill utveckla dig genom att arbeta på en unik tillsynsmyndighet med tillsynsobjekt över hela Sverige? Då kan du vara lämplig för detta vikariat. Vi erbjuder dig nya utmaningar och tre timmars träning på arbetstid per vecka.

FIHM har tillsynsansvaret över flera tusen förorenade områden. På senare år dominerar ärenden och utredningar om PFAS-föroreningar. Antalet pågående ärenden är många och FIHM behöver öka och utveckla tillsynen inom detta område.

FIHM har det operativa tillsynsansvaret gentemot Försvarsmakten, Fortifikationsverket, Försvarets materielverk och Försvarets radioanstalt. Tillsynen genomförs i hela Sverige och även utomlands.

Du kommer att bedriva tillsyn enligt miljöbalken inom förorenade områden. Arbetsuppgifterna kommer främst att bestå av att läsa och bedöma miljötekniska markundersökningar, riskbedömningar och åtgärdsutredningar. Du kommer även att få sammanställa fakta om förorenade områden. Tillsammans med kollegor kommer du att få möjlighet att driva och utveckla tillsynen inom området. Det är också viktigt att du kan och vill bidra till och höja kompetensen hos övriga kollegor.

Kvalifikationer
  • Relevant naturvetenskaplig akademisk utbildning.
  • Flerårig arbetserfarenhet inom förorenade områden som konsult eller från kommunal eller regional tillsyn.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska språket.
  • Goda IT-kunskaper och datorvana.
  • B-körkort.
Meriterande Kvalifikationer
  • God kunskap i Excel och gärna även programmering i VBA.
  • Erfarenhet av ärendehanteringssystemet EDP Vision eller annat ärendehanteringssystem.
Personliga egenskaper
Du är erfaren och trygg och har god förmåga att arbeta effektivt, såväl självständigt som i grupp. Du är noggrann och har god analytisk och administrativ förmåga. Du har vana och god förmåga att bemöta människor i olika miljöer. För att trivas hos oss bör du vara prestigelös och se det som en självklarhet att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat på ca 1 år. Befattningen är civil.
Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
Placering är vid Försvarsinspektören för hälsa och miljö, Tegeluddsvägen 100, Stockholm.

Kontaktpersoner

Sektionschef Robert Öjermark, tfn 08-562 816 80
Handläggare Åsa Lindström, tfn 08-562 816 90.

Fackliga representanter nås på telefon 08-788 75 00:
Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret:
Camilla Robertsson (SACO)
Lise-Lotte Larsson (SEKO)
Kjell Tetzlaff Försvarsförbundet OFR/S)
Arne Nilsson (Officersförbundet, OFR/O).

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 11 oktober 2020.

Information om Försvarsmakten och den rekryterande avdelningen

Försvarsinspektören för hälsa och miljö (FIHM) ansvarar inom Försvarsmakten för tillsyn över miljö och hälsoskydd, hälso- och sjukvård, smittskydd samt för offentlig kontroll av livsmedel, animaliska biprodukter, foder och djurskydd. FIHM ansvarar även inom FORTV och FMV för den offentliga kontrollen i livsmedelskedjan enligt ovan.

Gällande miljö- och hälsoskydd utövas tillsynen även över FORTV, FMV och FRA.

När FIHM utövar tillsyn och och kontroll är FIHM inte underställd överbefälhavaren utan lyder direkt under regeringen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga