Försvarsmakten · Publicerad 4 sept

Har du lång erfarenhet av utveckling- eller verifiering av IT-säkerhet i system? Vill du vara med och skydda det svenska rikets säkerhet?

Arbetsuppgifterna
Som huvudansvarig inom IT-säkerhet på tekniksektionen har du en central roll i att säkerställa att Försvarsmaktens IT-säkerhetsprodukter uppfyller säkerhetskraven. Du kommer att vara en del i ett lag av IT-säkerhetsexperter. I dina arbetsuppgifter ingår det att samordna med övriga huvudansvariga inom hårdvara och kryptologi för att säkerställa ett helhetsperspektiv i projekten. Ditt primära fokus är att leda gruppen mot en kvalitetssäkrad process för granskning genom bl.a kontinuerlig omvärldsbevakning, kompetensutveckling och best practise. I rollen ingår det även att kunna utföra granskning själv.

Personliga egenskaper
Du är en nyfiken och öppen person som har en långsiktig strategi och ett helhetstänk. För att lyckas ser vi att du är pedagogisk,prestigelös,strukturerad,resultatinriktad och noggrann.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en bred kompetens inom IT-säkerhetsområdet, gärna med lång erfarenhet inom utveckling eller verifiering av IT-säkerhetsprodukter. Du har erfarenhet av att identifiera brister i system utifrån ett IT-säkerhets eller systemsäkerhetsperspektiv ("safety"). Med din breda erfarenhet är du förtrogen i olika typer av utvecklingsmetodiker och särskilt det för att producera tillförlitlig mjukvara. Du har även förståelse för hur olika hårdvaruaspekter påverkar systemets tillförlitlighet. Du är van att läsa teknisk dokumentation och skriva rapporter på både svenska och engelska. Du har en civilingenjörs- eller masterexamen inom datavetenskap, datateknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Meriterande
Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av att jobba i en ledande funktion för ett arbetslag. Vi ser gärna även att du kan bidra i frågor inom verksamhetsutveckling och har erfarenhet av agila arbetsmetoder.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du bidrar till Sveriges säkerhet. Du får goda möjligheter till kompetensutveckling och kan påverka vårt arbetssätt för att skydda våra system. Vi erbjuder goda friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning på arbetstid.

Övrigt
Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och din förmåga att bidra till utveckling av din arbetsgrupp. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 1/10.

Mer information och ansökan
Fackliga representanter: Anders Markow (SACO/Försvar), Katarina Kruse (OFR/S) och Roger Ericsson (OFR/O). Samtliga nås via 08-788 75 00. Ytterligare information om tjänsten kan ges av sektionschef Anna-Lena Welling som nås på 070-520 51 30.

Sökord: IT-säkerhet, mjukvara, design, programvaruteknik, datateknik, datavetenskap, systemsäkerhet

Sökord (engelska): safety, threat modelling, attack trees, vulnerability analysis, system architecture, cyber security

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga