Försvarsmakten · Publicerad 1 sept

Junior IT-säkerhetsutvecklare till Avdelningen för krypto och IT-säkerhet vid Must

Är du i början av din karriär och har det driv som krävs för att bli en av de bästa i Sverige på säker mjukvaruutveckling? På Tekniksektionen vid Must arbetar några av Sveriges främsta experter inom IT-säkerhet och kryptologi med att kravställa, granska och godkänna kryptosystem och IT-säkerhetsprodukter med mycket höga krav på kvalitet och säkerhet. Vill du bli en av oss?

Arbetsuppgifterna
Som junior IT-säkerhetsutvecklare på Tekniksektionen medverkar du till att Försvarsmaktens kryptosystem och IT-säkerhetsprodukter uppfyller säkerhetskraven. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att tillsammans med våra experter utvärdera säkerhetsarkitektur, identifiera sårbarheter, genomföra säkerhetstester och ställa krav på produkterna som tas fram. Allt eftersom du utvecklas får du större eget ansvar.

Personliga egenskaper
Du brinner för högkvalitativ mjukvaruutveckling och har ett eget driv efter att lära dig mer. Dina kunskaper och erfarenheter förmedlar du enkelt och gärna till andra. En förutsättning för goda resultat är att du är bra på att samarbeta och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet efter dina studier. Du har en civilingenjörs- eller masterexamen inom datavetenskap eller datateknik. Du har teoretisk kunskap inom mjukvaruarkitektur och design samt programvaruteknik (software engineering). Du har kunskaper i programmering i C med Linux som utvecklingsplattform samt ytterligare språk exempelvis Python eller C++. Du är van att läsa teknisk dokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av inbyggda system, liksom kunskaper inom IT-säkerhet eller kryptologi. Det är även meriterande om du har kunskaper och färdigheter inom andra paradigmer än imperativ och objektorienterad programmering.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder mycket goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård, samt möjlighet att anpassa arbetet utifrån rådande familjesituation.

Övrigt Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Fackliga företrädare
OFR/O är Lars Söderström, OFR/S Katarina Kruse och SACO Anders Markow. Samtliga nås via växeln 08-788 75 00.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
Sektionschef Anna-Lena Welling 070-520 51 30. Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av HR Specialist Katja Osvald katja.osvald@mil.se. Sista ansökningsdag är 31 augusti.

Sökord: IT-säkerhet, C-programmering, krypto, kryptologi, mjukvara, design, programvaruteknik, , mjukvaruarkitektur, SDLC, inbyggda system

Sökord (engelska): Software Engineering, software development, secure software, security, IT security, cryptography, cryptology, embedded systems, C programming

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget