Försvarsmakten · Publicerad 11 sept

Kommendant/HL Logistik till Högkvarteret

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av Ledningsstaben, Produktionsledningen, Insatsledningen, Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, Juridiska staben, Personalstaben, Informationsstaben och Högkvartersavdelningen.

Högkvartersavdelningens Logistik/Ledningsystemsektion (HKV AVD Log/Ledsyst) hanterar Logistik- och Ledningssystemfrågor för förbandet Högkvarteret. Vi är 17 medarbetare uppdelade i tre detaljer. Ledsyst, Logistik och Fastighet. Kommendant/HL Log ingår som en del i logistikdetaljen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som Kommentant har du en nyckelposition där du främst arbetar med att stödja HKV med:
 • Kommendantstjänsten i HKV
 • Kommendantur för övningar
 • Trafiksäkerhetsofficer
 • Handläggning av logistikuppgifter
För att vara aktuell för tjänsten vill vi att du:

Är OF 2-3/OR 8
 • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Har ett gott kontaktnät inom FM
 • Beredd att periodvis resa och arbeta på obekväm arbetstid
Det är meriterande om du:
 • Har en bakgrund som logistikofficer
 • Har arbetat med övningsplanering
 • Har erfarenhet som kompanikvartermästare, adjutant eller liknande befattning
 • Har erfarenhet av upphandling
Personliga egenskaper

Du som söker har mycket god samarbetsförmåga och är van att hantera många kontaktytor. Du drivs av att bygga goda relationer och är bekväm i rollen som samordnare. Du som söker är lyhörd, handlingskraftig och klarar galant av att arbeta under press. Att du är serviceinriktad är en förutsättning för att lyckas i denna roll likväl som förmågan att kunna förutse händelseutveckling och med det undvika oväntade situationer. Rätt person är självständig, initiativrik och äger sina frågor.

Mycket stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

För upplysningar om tjänsten:
Kontakta Rekryterande chef Anita Grunwald på 070 302 76 16
För frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Marie Mattsson på 08-788 7916.

Tillträde snarast, enligt överenskommelse.
Befattning: OR8.
Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm.

Fackliga representanter:
OFR/O, Arne Nilsson
OFR/S, Pia Almström
SACO Camilla Robertsson
SEKO, Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00

Din ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 30 september. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga