Försvarsmakten · Publicerad 19 maj 2020

Försvarsmaktens kommunikationsavdelning växer - vill du bli en av oss och utvecklas arbetsmässigt och samtidigt göra skillnad för andra? Har du erfarenhet från kommunikationsarbete i större företag, organisation eller myndighet? Då kanske du är den vi söker!

Försvarsmaktens kommunikationsavdelning, placerad vid Högkvarteret i Stockholm, leder och inriktar myndighetens kommunikation för att nå militärstrategiska mål. Avdelningen ansvarar för kommunikationsplanering, projektledning av kommunikationsaktiviteter, myndighetens varumärkesarbete och planerar rekryteringskommunikationen. Vi har också ett övergripande ansvar för de centrala kontakterna med media och allmänhet samt kriskommunikation. Vi arbetar integrerat med innehåll och publicering i våra kommunikationskanaler. I samband med insatser och övningar planerar och inriktar kommunikationsavdelningen den övergripande kommunikationen.

På central nivå är vi ett 30-tal civila och militära medarbetare, men Försvarsmakten har också kommunikatörer vid förbanden runt om i landet. Nu utökar vi Försvarsmaktens kommunikationsavdelning och söker ytterligare en medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som kommunikatör/webbredaktör tillhör du Media- och kommunikationssektionen och bidrar till att utveckla myndighetens webbplats i nära samarbete med dina kollegor på redaktionen. I rollen ingår att producera och förvalta webbsidor, optimera innehåll, delta i utvecklingsprojekt samt säkerställa kanalernas tillgänglighet. Du måste vara en driven kommunikatör som förstår vikten av att ge angelägen myndighetsinformation till allmänheten på ett levande och engagerande vis. Parallellt ingår också stabsarbete inom ramen för myndighetens förvaltning, ledning och styrning.

Kvalifikationer
 • Du har 4-5 års erfarenhet som kommunikatör med inriktning mot digitalt redaktörsarbete för webb och andra kanaler.
 • Du har erfarenhet av arbete i ett CMS.
 • Du har stor digital kompetens och förståelse för digitala beteenden, erfarenhet av rörlig media är meriterande.
 • Du är bra på att skriva och formulera dig på både svenska och engelska.
 • Relevant examen från högskola eller universitet, eller annan ändamålsenlig utbildning inom kommunikation.
 • Tidigare erfarenhet av att leda projekt i en stor organisation.
Meriterande
 • Kunskap om Försvarsmaktens organisation och verksamhet samt erfarenhet från militära övningar och stabsarbete.
 • Samhällsintresse och kunskap om hur samhället styrs och förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation.
 • Erfarenhet från kommunikationsarbete i större företag, organisation eller myndighet
 • Erfarenhet av webbpublicering i Episerver.
 • Erfarenhet av grundläggande bildbehandling.
 • Erfarenhet av att arbeta med digital tillgänglighet på offentliga webbplatser.
Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som kommunikatör/webbredaktör är du en lagspelare som är flexibel och serviceinriktad. Du delar gärna med dig av din kunskap och är driven, självgående, och lösningsorienterad. Du brinner också för de nya möjligheter som sociala medier ger när det gäller att marknadsföra myndigheten. Du är samhällsintresserad och har kunskap om hur samhället styrs med förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation. Vidare bör du ha en god förmåga att lösa dina uppgifter under hög tidspress, samt förmåga att sätta dig in i och ansvara för ett eller flera fördjupningsområden. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet för sökt befattning.

Övrigt
Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm och avser en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Din ansökan bör innehålla CV och ett ansökningsbrev. Du ska vara beredd att visa upp och genomföra arbetsprov.

Arbetet innebär även att tjänstgöra som vakthavande kommunikatör, delta i övningar och nationella och internationella insatser.

Förfrågningar angående tjänsten kan göras till presschef Philip Simon, tfn 08-788 75 00 (vx).

Fackliga företrädare

SACO HKV, Camilla Robertsson
OFR/S HKV, Pia Almström
SEKO Försvar HKV, Lise-Lotte Larsson
OFR/O HKV, Arne Nilsson
Samtliga nås via växeln 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-14

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga