Försvarsmakten · Publicerad 16 apr 2019

MUST IHK söker Lösningsarkitekter

MUST Informationshanteringskontor (IHK) bildades den 1 januari 2017 och ansvarar för MUST-gemensam informationshantering samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka MUSTs flexibilitet och förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.

Arkitektursektionen har tillsammans med verksamheten till uppgift att ta fram systemlösningar för hela system utifrån definierade behov. Lösningarna syftar till att maximera värdet som lösningen skall tillhandahålla samt att säkra kostnadseffektivitet ur ett livscykelperspektiv på lösningen. Verksamheten ställer höga krav på säkerhet och tillgänglighet av systemen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tillsammans med andra i teamet tar du fram system- och arkitekturlösningar där kraven på säkerhet är på en hög och utmanande nivå. Vår organisation har många års erfarenhet inom området. Vår främsta kund är Försvarsmakten och dess gränsytor varför vi verkar såväl nationellt som internationellt.

Vem är du?
Som person är du lösningsorienterad och ser ett problem som en utmaning och möjlighet. Du trivs med ansvar och arbetar strukturerat och grundligt, men har inget emot ett stundtals högt tempo. Du har ett eget driv och starkt intresse av framtagande av tekniska systemlösningar. Du är en god kommunikatör och förmedlar dina kunskaper och idéer på ett pedagogiskt sätt. Du är prestigelös, bra på att samarbeta och arbetar gärna i både i grupp och individuellt.

Kvalifikationer
Utbildning:
Minst 3-årig högskoleutbildning inom system, it, teknik eller programmering alternativt motsvarande praktisk erfarenhet eller annan utbildning som bedöms relevant för tjänsten.

Erfarenhet:
  • System- och Arkitekturarbete (objektmodeller, sekvensdiagram, dataflödesanalys)
  • Teknisk kravställning/kravförädling/beställning av IT-komponenter i IT-system
  • Säkerhetsteknologier (PKI, nätverkssäkerhet, logganalys)
  • Livscykelhantering av IT-system
Övriga egenskaper:

* God förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift i såväl svenska som engelska

Meriterande
  • Kunskap om olika verktyg för systemmodellering (inklusive whiteboard)
  • Erfarenhet av systemutveckling och -förvaltning med höga compliancekrav (sjukvård, kraftproduktion/-distribution, finans, ...)
  • Erfarenhet av annan verksamhet än Försvarsmakten
Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina expertkunskaper. Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid. Vi tillämpar också flextid.

Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av Niklas Björk. Nås via växeln 08- 788 75 00.

Frågor om rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se

Fackliga representanter
SACO/Försvar: Anders Markow, TCO/Försvarsförbundet: Katarina Kruse, OFR/O: Roger Ericsson. Samtliga nås via växeln 08-788 75 00

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2019-04-30.

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 apr 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga