Försvarsmakten · Publicerad 9 okt 2019

Om enheten
Specialurvalsavdelningen är en del av Specialistenheten vid Försvarsmaktens HR Centrum. Vid Specialurvalsavdelningen arbetar 12 psykologer, en samordnare och en testledare. Arbetet består huvudsakligen av urval gentemot personalkategorier där Försvarsmakten har ett behov av att göra en fördjupad psykologisk bedömning pga. att befattningen eller utbildningen ställer höga krav.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som psykolog arbetar du till största del med lämplighetsbedömningar av sökande gentemot olika befattningar och utbildningar inom Försvarsmakten. En vanligt förekommande uppgift är att du bedömer testresultat och genomför intervjuer som mynnar ut i lämplighetsbedömningar. En viktig del av arbetet sker tillsammans med andra psykologer och militär personal i ett s.k. kommissionsförfarande. I kommissionsarbetet är du som psykolog föredragande av dina bedömningar.

Arbetet omfattar förutom själva urvalsarbetet också uppföljning av genomförda uttagningar, deltagande i utvecklingsarbete, utbildningsinsatser m.m. Det finns arbetsuppgifter som ibland behöver genomföras på plats vid Försvarsmaktens förband runt om i landet, vilket innebär att du kommer att resa en del i tjänsten.

Kvalifikationer
 • Legitimerad psykolog sedan minst 5 år.
 • Van vid testadministration och testbedömning.
 • Kan arbeta rättssäkert med sekretessbelagd information.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska språket, både i tal och skrift.
 • God kunskap i det engelska språket.
 • Van användare av Microsoft Office.
Meriterande
 • Arbetat med arbetspsykologiskt urval.
 • Arbetat med personbedömningar.
 • Tidigare erfarenhet från Försvarsmakten och/eller annan statlig myndighet.
 • Militär erfarenhet.
 • Erfarenhet som lärare/instruktör.
 • Intresse för utvecklingsarbete.
 • Intresse för psykometri.
Personliga egenskaper
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Du ska självständigt kunna verka i din yrkesroll och fatta nödvändiga beslut med gott omdöme. Samtidigt som du trivs i samarbete och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är en stresstålig person som skapar god struktur. Du är pålitlig och har ett säkerhetstänkande som genomsyrar ditt arbete. Du har god analytisk förmåga och är öppen för fortbildning och handledning.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter. (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde snarast eller efter ök.

Upplysningar om tjänsten, kontakta
Avdelningschef Caroline Jansson, tfn 0733-656960.

Information om rekryteringsprocessen, kontakta
HR Specialist Yasmine Gilani, tfn 0723-967241.

Fackliga representanter
SACO Camilla Robertsson: 08-7887632,
SEKO Lise-Lotte Larsson: 08-51439470,
OFR/S Pia Almström: 073-3613669,
OFR/O Arne Nilsson: 070-629 79 28.

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-25. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
25 okt 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Underkategori
Psykolog

Inga fler liknande jobb tillgängliga