Försvarsmakten · Publicerad 15 apr 2019

Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret vid den Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten (MUST). Inom Säkerhetskontoret ansvarar Säkerhetsskyddsavdelningen (SÄKS) för den militärstrategiska ledningen av säkerhetsskyddstjänsten. Informationssäkerhetssektionen där tjänsten är placerad, sorterar under SÄKS, och ansvarar bland annat för ärenden rörande informationssäkerhet och fysisk säkerhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som specialist med inriktning informationssäkerhet är du en av MUST experter som från strategisk nivå inriktar informationssäkerheten i Försvarsmakten. Du kommer i huvudsak arbeta med att ge stöd till verksamheten när administrativa, tekniska och fysiska säkerhetsskyddsåtgärder behöver implementeras för att skydda vår information. I din roll ingår även att genomföra informationsklassificering, tillsyn och utredningar efter förlust av information. MUST kommer de närmaste åren omarbeta samtliga regelverk, stödjande handböcker och utbildningar. Du är tillsammans med dina kollegor en viktig del i kommande utvecklingsarbete inom säkerhetsskydd.

Efterfrågad kompetens och erfarenhet
Kvalifikationer:
 • Arbete inom området säkerhetsskydd i minst 5 år.
 • Relevant akademisk examen eller motsvarande praktisk erfarenhet.
 • Dokumenterad erfarenhet av att inrikta informationssäkerheten med administrativa skyddsåtgärder, såsom styrning genom regelverk och uppföljning genom kontroller.
 • Mycket god förmåga till uttryck i tal och skrift på svenska.
 • Goda kunskaper i engelska.
 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med offentlighets- och sekretesslagstiftningen samt säkerhetsskyddslagstiftningen.
Meriterande:
 • Goda kunskaper om ledningssystem för informationssäkerhet enligt SS-ISO/IEC 27001.
 • Erfarenhet från stabsarbete på regional eller central nivå inom Försvarsmakten.
 • Erfarenhet från internationella militära insatser.
 • Certifieringar inom informationssäkerhet, exempelvis CISM, CISSP eller ISMP.
 • Säkerhetsskydds- eller IT-säkerhetschefsutbildning, civil eller inom Försvarsmakten.
Vi tror att du som person är nyfiken, initiativrik, kreativ samt har förmåga att arbeta såväl enskilt som i grupp. Du kan förmedla din kunskap och växla mellan långsiktigt arbete och mycket korta tidsförhållanden. En stor del av vårt arbete sker i samarbete med andra enheter inom MUST, Försvarsmakten och andra myndigheter vilket ställer krav på en förmåga att skapa och vidmakthålla goda relationer. Vi ser det även som viktigt att du har ett gott omdöme och hög integritet. I tjänsten ingår nationella och internationella resor inom ramen för vår tillsynsverksamhet.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidare, 6 mån provanställning tillämpas. Tjänsten är öppen att söka för både officerare/civila.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, svenskt medborgarskap är ett krav.

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Michael Gabrielsson eller Patrik Lind, tfn 08-788 75 00 (växel)

Facklig repr.: SACO/Försvar: Anders Markow, OFR/O: Roger Ericsson, Försvarsförbundet: Katarina Kruse. Samtliga nås via tfn 08-788 75 00 (växel)

Sista ansökningsdatum: 2019-05-06

Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. I brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga