Försvarsmakten · Publicerad 8 juli 2020

Bild- och Geounderrättelseavdelningen (BGA) söker IT-tekniker med inriktning mot drift och användarsupport

Bild- och Geounderrättelseavdelningen (BGA) levererar strategiska bild- och geounderrättelser inom Försvarsmakten och till Regeringskansliet.

På BGA lägger vi ett informatioonspussel med information utifrån bilder från en stor variation av källor och geografisk data som skapar förståelse för vad som hänt, händer och vad som kan komma att hända i vårt närområde och i övriga världen.

I din roll som IT-tekniker med inriktning mot drift och användarsupport arbetar du i huvudsak för en säker och effektiv drift av förekommande IT-system samt hjälper användare med deras IT-problem. Du arbetar löpande med att säkerställa att driftmiljön är stabil samt kontrollerar, testar och driftsätter nya systemfunktioner och uppgraderingar. Att känna ansvar och vara öppen för att sätta sig in i nya teknisk lösningar är viktiga egenskaper för denna tjänst.

Krav på kompetenser:
 • Windows server
 • Windows desktop
 • Erfarenhet av arbete med daglig drift av IT-system
 • Erfarenhet av att ge användarsupport
 • Kunna uttrycka sig flytande i tal och skrift på såväl Svenska som Engelska
Meriterande kompetenser:
 • Linux
 • Programmering
 • Erfarenhet av servervirtualisering
 • Erfarenhet av nätverk och TCP/IP
 • Erfarenhet av att sätta upp nya IT-system
 • Erfarenhet av att ge utbildning
 • Erfarenhet inom IT-säkerhet
 • Erfarenhet av försvarsmaketens IT-system
 • Körkort B
Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast 2020-08-31. Urval sker löpande och din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Vi kommer lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna vid tillsättning av denna tjänst. Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Befattningen är placerad i Stockholm och är öppen att söka för såväl civil som militär. Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen kan mailas till must-ledk-hr@mil.se
Som nyanställd medarbetare kommer du att genomgå en omfattande intern befattningsutbildning.

Fackliga representanter är för SACO Anders Markow, för OFR/O Roger Ericsson samt Lise-Lotte Larsson för SEKO, samtliga nås via växel 08-788 75 00. Robert Oidermaa för OFR/S nås via 08-402 4011.

Vi kommer lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna vid tillsättning av denna tjänst.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga