Försvarsmakten · Publicerad 14 sept

Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten söker produktionstekniker till Avdelningen för krypto och IT-säkerhet
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Din uppgift är att producera, kvalitetskontrollera och distribuera våra produkter till Totalförsvaret. Detta verkställs efter en produktionsorder som våra administratörer tar fram efter kontakt med våra kunder. Din uppgift är att vara med i hela kedjan vad avser produktion av materialet, kvalitetskontroll samt distribution till slutanvändare. Arbetet innebär ett stort eget ansvar med fokus på kvalitet och säkerhet. Vissa arbetsmoment kan vara fysiskt krävande.

För att behålla och utveckla din kunskap genomför du kontinuerlig kompetensutveckling och kunskapsöverföring. Du följer vad som händer inom ditt specialområde, utvecklar din egen kompetens och förmedlar kunskaperna till dina kollegor.

Efterfrågad kompetens
Vi söker dig som har minst 3 års gymnasial utbildning, helst med erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning. Du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som i skrift. Då arbetet innebär mycket interaktion med datorer, förväntas du även ha god datorvana. Du bör kunna ta hand om enklare felsökning och åtgärder i samband med dagligt tekniknyttjande. Tyngre utmaningar ur ett IT-perspektiv tas om hand via vår förvaltning.

Dina egenskaper
Du brinner för det du gör och har en ständig längtan och ett eget driv att lära dig mer samt utveckla befintliga arbetsprocesser. Dina kunskaper och erfarenheter förmedlar du enkelt och gärna till andra inom sektionen.

En förutsättning för goda resultat i tjänsten är att du är bra på att samarbeta och tar ansvar för ditt eget arbete, samtidigt som du har förståelse för dina kollegors arbetsuppgifter och kan vara med och bidra till vår kontinuerliga förbättrings- och effektiviseringsprocess. Du är prestigelös, strukturerad, noggrann samt förstår vikten av kvalitet. Vidare ställs höga krav på personlig integritet, ansvarstagande samt säkerhetsmedvetande.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 2 år och är placerad ute på natursköna Lovön/Drottningholm.

Frågor om tjänsten kan ställas till: must-ledk-hr@mil.se

Fackliga representanter:
SACO/Försvar - Anders Markow, tfn 08-788 75 00
OFR/O - Roger Ericson, tfn 08-788 75 00
Försvarsförbundet - Katarina Kruse, tfn 08-788 75 00.

Sista datum för ansökan:2018-10-05
Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet