Försvarsmakten · Publicerad 1 aug 2020

Vill du vara spindeln i nätet i en verksamhet som är unik för Försvarsmakten och Sverige?

Sökande enhet

Must söker en stabschef till Säkerhetskontoret.

Säkerhetskontoret vid Must ansvarar för att förebygga, upptäcka och motverka säkerhetshot riktade mot Försvarsmakten och dess intressen, nationellt och internationellt. Verksamhetsområdet sträcker sig från kontraspionage till förebyggande åtgärder som kryptolösningar och informationssäkerhet. Säkerhetskontoret består av tre avdelningar och en kontorsledning. Stabschefen kommer att ingå i kontorsledningen.

Säkerhetskontoret är ett högkvarter i mikroformat. Vi arbetar med strategiska frågeställningar av långsiktig och förebyggande karaktär, samtidigt som vi också genomför operationer och andra aktiviteter av här-och-nu-karaktär.

Därtill verkar vi som en av högkvarterets staber och deltar i beredningar och myndighetsöverskridande samverkan samt genomför verksamhetsplanering och övriga stabsprocesser.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en stabschef och en sammanhållande kraft för Säkerhetskontorets inre arbete. Kontorets förmåga att leverera resultat är beroende av en stabil stabsplattform att stå på. Det kommer vara ditt ansvar att förvalta och utveckla denna. Du förväntas vara Säkerhetskontorets spindel i nätet och verka för gott samarbete inom kontoret via stabschefer i högkvarteret till stabschefer vid OrgE. Stabschefen kommer att vara delaktig i inriktning och utveckling av Säkerhetskontoret.

Du ansvarar för budgetplanering, verksamhetsplanering och uppföljning av dessa, planering och genomförande av försvarsmaktscentrala möten inom säkerhetskyddstjänst, kontorsgemensamma beredningar och planering för deltagande i Försvarsmaktens övningsverksamhet.

I tjänsten ingår att vid tillfällen också att vara vakthavande befäl Säkerhetskontoret.

Kvalifikationer
  • Tjänsten är en militär OF-4. Du har flerårig erfarenhet från tjänst på högkvarteret och ska gärna ha tjänstgjort på mer än en stab.
  • Du har ett brett nätverk i högkvarteret och i Försvarsmakten. Din bakgrund gör dig snabbt självgående som stabschef.
Meriterande kvalifikationer

* Det är meriterande om du har erfarenhet som stabschef liksom erfarenhet av att leda en organisation med många personalkategorier representerade.

Personliga egenskaper

Vi tror att du är prestigelös, strukturerad, noggrann och lösningsfokuserad. Du trivs i en miljö som ständigt utvecklas och där omväxlande arbetsuppgifter och tempoväxling är en del av arbetet.

Du kan se både helheten och delarna och har en god förmåga att föra samman olika behov, aggregera och jämka olika intressen. Du är en förebild på arbetsplatsen och för Must i officiella sammanhang.

På Säkerhetskontoret finns en mängd komptenser representerade, såväl civila som militära. Därför är det viktigt att du kan anpassa dig till olika sammanhang samtidigt som du behöver vara trygg och tydlig i din kommunikation.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett viktigt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Som en del av kontorsledningen kommer du att påverka arbetssätt och vidareutveckling av våra metoder. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Svenskt medborgarskap är ett krav för tjänsten. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Frågor om befattningen kan ställas till Jan Kinnander (Chef för Must säkerhetskontor) tele 08-788 74 49. Frågor om rekryteringsprocessen mejlas till hkv-rekrytering-must@mil.se vänligen skriv "Stabschef" i ämnesraden.

Fackliga representanter

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O och Lise-Lotte Larsson för SEKO, vilka nås via 08-788 75 00. Robert Oidermaa för OFR/S nås via 08-402 40 11.

Din ansökan ska innehålla cv samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning. Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-05-20. Du ansöker via jobb.forsvarsmakten.se

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga