Försvarsmakten · Publicerad 1 nov

Must söker webbunderrättelseanalytiker

Webbunderrättelsesektionen ansvarar för inhämtning, bearbetning och analys av information från webben. Webbunderrättelsesektionen är direkt underställd Chefen Underrättelsekontoret med uppgift att bedriva inhämtning av information från webben till stöd för Musts produktion och verksamhet.

Sektionen verkar på en arena som präglas av kontinuerlig förändring vilket ställer stora krav på egen utveckling avseende metoder och teknik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att självständigt och tillsammans med övriga medarbetare utarbeta underrättelseunderlag från webben.

Arbetet ställer krav på god förmåga att snabbt skapa dig en översikt över stora informationsmängder för att självständigt eller i samverkan med andra identifiera och extrahera det som är viktigt, bearbeta informationen och rapportera till mottagare såväl inom Must som utanför.

Tjänsten innebär arbete med tekniska system, genomförande av utbildningar och kontinuerlig utveckling av arbetsmetoder.

Kvalifikationer
  • Akademisk utbildning eller kunskaper/erfarenheter som bedöms jämförbara
  • Kunskap om och intresse av säkerhetspolitik och omvärldsutveckling
  • Mycket goda kunskaper i arabiska
  • God förståelse för informationsteknologi
Ovan ställda kvalifikationskrav ska kunna verifieras genom intyg eller referenser

Meriterande kvalifikationer
  • Ytterligare språkkunskaper
  • Militär kunskap, ex. genom tolkskolan eller reservofficersprogrammet
  • Utbildning i eller erfarenhet från underrättelsetjänst
  • Erfarenhet från internationell tjänstgöring
Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen krävs att du är initiativrik, problemlösande, uthållig och drivande samt har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Att du besitter hög social kompetens ser vi som en självklarhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och personliga förutsättningar.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde: snarast, enligt överenskommelse.

Arbetsort: Stockholm.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 26 november 2017.

Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Urval sker löpande.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Anna Björkegren, nås via växeln 08-788 75 00.

Fackliga representanter

SACO/Försvar Anders Markow, TCO/Försvarsförbundet Katarina Kruse samt för OFR/O Roger Eriksson. Nås via växeln på 08-788 75 00.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
26 nov
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga