Försvarsmakten · Publicerad 6 sept 2021

Om enheten
Högkvarteret (HKV) STAB säkerställer service & stöd vid förbandet Högkvarteret.
Här samlas stödfunktionerna för HKV interna säkerhet (security), personal-, ekonomi- , logistik- & fastighetsförvaltning och utveckling för förbandet HKV inom dessa områden.

Vilka vi är och vem vi söker
Vi är ett glatt gäng (5 medarbetare + chef) med nära till skratt som nu söker en till kollega till vår sektion i rollen som Säkerhetssamordnare. Tillsammans ansvarar vi för fem fastigheter med lokalisering på Gärdet samt har ett garnisonsansvar för flera fastigheter i Stockholm. För att trivas hos oss behöver du trivs i ett högt tempo med varierande arbetsuppgifter.

Rollen som säkerhetssamordnare är ny på Fastighetssektionen, det är därför viktigt att du känner dig trygg i din yrkesroll och trivs med självständigt arbete. Du kommer att ha många kontaktytor så som våra verksamheter, entreprenörer, hyresvärd & fastighetsägare då samtliga av våra fastigheter är införhyrningar. Förutom dina närmaste kollegor på Fastighetssektionen så kommer du även att arbeta nära och samverka med Säkerhetssektionen på HKV STAB.

Vi befinner oss i ett spännande skede där Försvarsmakten växter och utvecklas. Känner du dig träffad och vill vara med på vår tillväxtresa? Läs isf. gärna vidare för den profil som vi söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Handläggning av förekommande ärenden inom säkerhetsskydd vilket bland annat innebär arbete med säkerhetsskyddsanalyser och säkerhetsskyddsavtal inom fastighetsrelaterade projekt och säkerhetsprövning.
 • Handlägga frågor och administration inom SUA-området (säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal). Arbetet innebär verksamhet inom Högkvarteret och mot fastighetsförvaltare, entreprenörer & underentreprenörer.
 • Genomförande av säkerhetsutbildning för entreprenörer.
 • Stödja verksamheten, fastighetsägare och entreprenörer i arbetet med säkerhetsskyddsanalyser.
 • Övriga administrationsuppgifter inom säkerhet kopplat till fastighetssektionen.
Kvalifikationer
 • Eftergymnasial utbildning med säkerhetsskyddsinriktning samt yrkeserfarenhet av att självständigt handlägga säkerhetsärenden eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Mycket goda kunskaper i MS Office (Word, Excel, Powerpoint & Outlook).
 • Mycket goda kunskaper i svenska såväl i tal som i skrift.
Meriterande
 • Erfarenhet av att arbeta med motsvarande arbetsuppgifter inom statlig myndighet.
 • Genomgången säkerhetsutbildning inom Försvarsmakten.
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet.
 • Relevant utbildning och/eller arbetslivserfarenhet från bygg- & fastighetsbranschen.
 • Relevanta kunskaper och erfarenhet av att arbeta med processer, flöden, rutiner och utvecklingen av dessa.
Personliga egenskaper
För att bli framgångsrik i din roll och trivas hos oss behöver du:
 • Ha en hög social kompetens och är utåtriktad, då arbetet kräver nära samarbete med fastighetsförvaltare, entreprenörer samt annan personal vid Högkvarteret.
 • Vara prestigelös, ansvarstagande samt engagerad inom området.
 • Känna dig bekväm med att möta nya människor och situationer samt kunna tala inför både större och mindre grupper.
 • Vara strukturerad och ha förmågan att hantera många ärenden och kontaktytor samtidigt.
 • I din roll ha hög integritet med ett högt säkerhetsmedvetande.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid, med 6 månaders provanställning.
Arbetsort: Stockholm.
Tillträdesdatum efter överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Chef/C HKV STAB Fastighet, Madeleine Edborg Silvén, nås via växeln: 08-788 75 00.

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist HKV STAB Pers., Marie Mattsson, nås via växeln: 08-788 75 00.

Fackliga representanter
SACO HKV, Camilla Robertsson,
OFR/O HKV, Arne Nilsson,
OFR/S, Kjell Tetzlaff,
SEKO HKV, Pia Almström,
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-24. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga