Försvarsmakten · Publicerad 7 sept

Senior IT-säkerhetsexpert till Avdelningen för krypto och IT-säkerhet vid Must

Har du flera års erfarenhet av IT-säkerhet och vill arbeta med att upprätthålla skyddet för Sveriges hemliga kommunikationer? Avdelningens uppgift är att ta fram kryptosystem och IT-säkerhetsprodukter med mycket höga krav på kvalitet och säkerhet. På Tekniksektionen vid Must arbetar några av Sveriges främsta experter inom IT-säkerhet och kryptologi.
Har du ambitionen att vara bland de bästa inom ditt område och gillar att jobba tillsammans med andra experter så har vi tjänsten för dig!

Arbetsuppgifterna
I din roll medverkar du till att Försvarsmaktens kryptosystem och IT-säkerhetsprodukter uppfyller säkerhetskraven. Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. bestå av att utvärdera säkerhetsarkitektur, identifiera sårbarheter, genomföra säkerhetstester och ställa krav på produkterna som tas fram. Hos oss får du som expert delta i hela processen från krav till leverans.

Personliga egenskaper
Du brinner för ditt område och har ett eget driv efter att lära dig mer. Dina kunskaper och erfarenheter förmedlar du gärna till andra. En förutsättning för goda resultat är att du är bra på att samarbeta och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av att jobba med mjukvaruarkitektur och design utifrån ett IT-säkerhetsperspektiv. Du har kunskaper i programmering i C med Linux som utvecklingsplattform samt ytterligare språk ex. Python och C++. Du kan utföra sårbarhetsanalyser, identifiera risker och möjliga attackvektorer på olika nivåer i ett system. Med din långa erfarenhet är du väl förtrogen i olika typer av utvecklingsmetodiker och särskilt det som krävs för att producera säker mjukvara. Du är van att läsa teknisk dokumentation och att skriva rapporter på både svenska och engelska. Du har en akademisk examen inom datavetenskap, datateknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Meriterande
Meriterande med erfarenhet av inbyggda system samt begränsade delmängder av C (t.ex. Safer-C, MISRA-C). Vi ser även att kunskaper inom fuzz testing, reverse engineering och skapande av attackmodeller som meriterande.

Övrigt
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Placering på Högkvarteret i Stockholm, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Fackliga företrädare
OFR/O är Lars Söderström, OFR/S Katarina Kruse och SACO Anders Markow. Växeln 08-788 75 00.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av
Sektionschef Anna-Lena Welling, 070-520 51 30. Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av HR Specialist Katja Osvald katja.osvald@mil.se. Sista ansökningsdag är 17/10 2016

Sökord: IT-specialist , IT-säkerhet, Jira, Git, C, C++, krypto, kryptologi, mjukvara, design, programvaruteknik, datavetenskaplig, mjukvaruarkitektur, mjukvarudesign, programmering, SDLC.

Sökord (engelska): Software Engineering, safety, security, IT security, fuzz testing, threat modelling, attack trees, vulnerability testing, cryptography, cryptology070-5205130070-5205130

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget