Försvarsmakten · Publicerad 3 juni 2020

Drivs du av att vara med på en strategisk nivå och arbeta med såväl långsiktiga som kortsiktiga frågor? Är du intresserad av att leda och effektivisera planering, genomförande och uppföljning? Vill du vara med på vår fortsatta resa att utveckla vår verksamhet?

I så fall har vi en plats för dig - tillsammans med övriga ledningsgruppen inom IHK har vi tillsammans en viktig uppgift i att skapa de bästa förutsättningarna för informationshantering i Must verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tillsammans med ledningsgruppen anger du strategiska mål och vägval för kontoret, genomdriver arbetet övergripande samt följer upp utfall av utfört arbete. Du ska vara beredd att företräda kontoret som högste företrädare inom ansvarsområdet.

Ditt ansvar är att leda planering och uppföljning av verksamheten samt bistå chefen för IHK med uppkomna arbetsuppgifter. Du följer upp ärendehanteringen internt och hanterar krav från andra delar av Försvarsmakten. Du arbetar också med systematisk risk- och arbetsmiljöhantering.

Som Stf chef IHK representerar du kontoret i olika sammanhang, främst inom Försvarsmakten men samverkar även mot externa leverantörer inom kontorets ansvarsområde.

I ditt ansvar för uppföljning ligger lednings- och förvaltningsärenden samt fördelning av uppgifter som inkommer och ställs till IHK. I stödet till chefen för IHK ingår beredning av rapporter, utarbetande av underlag för beslut och direktiv samt förberedelse inför Ledningsgruppsmöten.

Vem är du?

Du är en person med hög integritet och stor personlig mognad. Du är strukturerad och noggrann samt prestigelös. När du uttrycker åsikter gör du det på ett tydlig, pedagogiskt och kommunikativt sätt. Ditt förhållningssätt är flexibelt med förmåga att hantera flera parallella ärenden samtidigt. Du anses och ser dig själv som en god lagspelare som utvecklar samarbete inom grupper och verksamheter.

Övrigt

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, svenskt medborgarskap är ett krav.

Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning, inledande provanställning om 6 mån tillämpas.

Tjänsten är öppen att söka får båda civila och militära kandidater.

För fullständig information om tjänsten samt rekryteringsprocessen vänligen se:

https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/ledigajobb/22670/stallforetradande-chef-till-chefen-for-inform

Facklig repr.

SACO/Försvar: Anders Markow, OFR/O: Roger Ericsson, SEKO Lise-Lotte Larsson, OFR/S Robert Oidermaa. Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-21

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.

En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga