Försvarsmakten · Publicerad 15 sept

Stabsassistent

Sökande enhet
Insatsledningens planerings- och övningsavdelning (INSS J57) genomför operativ försvarsplanering, uppföljning av operationer och leder insatsledningens utbildnings-, träning- och övningsverksamhet där Försvarsmaktens insatschef (C INSATS) har genomförandeansvar. Insatsledningens planerings- och övningsavdelning (INSS J57) söker en stabsassistent som ska vara med och utveckla avdelningens stabstjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som stabsassistent vid insatsledningens planerings- och övningsavdelning kommer du att vara underställd C INSS J57 och handlägga ärenden rörande försvarsplanering och övningsverksamhet, inkluderande utveckling av avdelningens administrativa rutiner och stabstjänst. I rollen kommer du att:
Kunna verka som stabs- och stridsledningsassistent till chefen J57 och avdelningens ledning.
Stödja förberedelser, genomförande och efterarbete vid avdelningens planeringsmöten och planeringsinternat.
Stödja avdelningens förberedelser, genomförande och efterarbete vid övningsverksamhet.
Stödja J57 ledning med administration av inkommande och utgående information till och från avdelningen, bland annat i INS ledningssystem SWECCIS (inklusive import och export av information) i system VIDAR, publik delgivning på INS samarbetsyta på Emilia, kallelser mm i Outlook.
Stödja J57 ledning avseende administration i PRIO (beställning, anskaffning m.m.)
Stödja avdelningen avseende framtagande och administration av direktiv, order, rapporter, med mera samt Informationsklassificering.

Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasieutbildning med teoretisk inriktning
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Analytisk förmåga
 • Goda kunskaper avseende databashantering och informationsstrukturering
 • Genomförd värnplikt, GMU alternativt aspirantutbildning
Meriterande
 • Befattningsutbildning och/eller tjänstgöring som stabsassistent
 • Körkort
 • God förmåga MS Office, VIDAR, EMILIA
 • Signalskyddsutbildning
 • Fördjupad utbildning PRIO
 • Utbildning SWECCIS och ISUS
Personliga egenskaper
Som person är du driftig och har en god samarbetsförmåga. Du är mål- och resultatinriktad med stort ansvarstagande, säkerhetsmedvetande och hög integritet. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna på ett bra sätt är att du är kommunikativ och lyhörd. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Förfrågningar angående befattningen kan göras till
Rekryterande chef, Carl Wärnberg på 087887224 eller Peter Viklund på 087888576.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad och kan uppgå till max 8 år samt inleds med en provanställning på sex månader.
Tillsättning planeras ske från och med 2016-12-01.
Placering sker på Lidingövägen 24 i Stockholm.

Fackliga kontaktpersoner
SACO Camilla Robertsson
OFR/S Pia Almström
OFRO Arne Nilsson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

Sista ansökningsdatum:
Välkommen med din ansökan samt motivering till ditt intresse senast 2016-10-15. Bifoga militära och civila vitsord för de senaste åren, intyg på utnämning samt personligt brev och CV innehållande två referenser från personer med arbetsledande befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga