Försvarsmakten · Publicerad 16 okt 2020

Vill du vara med och utveckla logistikarbetet på strategisk nivå i en central roll som verksamhetsarkitekt? Har du tidigare erfarenhet av arbete med materielanskaffning, transporttjänst, teknisk tjänst, förnödenhetsförsörjning eller materielavveckling? Denna tjänst ger dig möjlighet att knyta ihop samtliga områden till en enhet, med tydlighet avseende informationsbehov och IT-applikationer. Motiveras du av en dynamisk roll där du får möjlighet att arbeta med försvarsgrenar, stridskrafter och förband inom arbetsområden som innehåller stort ansvar och variation? Sök dig då till oss på Logistikavdelningen inom Resursproduktionseneheten!

Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande vardag här på Högkvarterets Resursproduktionsenhet där du kommer vara involverad i uppgifter med stor spännvid. Du kommer att arbeta dels i linjen, dels i övergripande samverkansprojekt inom Försvarsmakten eller i samarbete med Försvarets Materielverk.

Om enheten

Resursproduktionsenheten ansvarar för att koordinera produktion av de resurser Försvarsmaktens verksamhet kräver. Exempelvis skapas förutsättningar för att utveckla existerande krigsförband, samt för att bygga nya krigsförband i den takt regeringen beslutar om. Logistikavdelningen inom Resursproduktionsenheten ansvarar för att utveckla, samordna och följa upp logistikverksamheten. Enheten är etablerades 2019-01-01 efter en omorganisation av Försvarsmaktens Högkvarter. Det pågår dock ett kontinuerligt arbete med att anpassa organisationen till förändrade behov, så det finns fortfarande stora möjligheter att aktivt vara med och utveckla verksamheten.

Verksamheten inom logistikavdelningen består av transporttjänst, teknisk tjänst, försörjning och förvaltning. Verksamhetsarkitektens ansvarsområde täcker dock hela Försvarsmaktens logistikverksamhet, vilket även inkluderar inköp, försäljning, materielanskaffning och materielavveckling, samt försvarsmedicin.

Befattningen erbjuder

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där du får möjlighet att verka på koncernnivå inom ditt specialistområde, i en spännande miljö, där vi bidrar till ett starkare försvar varje dag.

Förutom spännande arbetsuppgifter och kontinuerlig kompetensutveckling har vi många andra fina förmåner inom Försvarsmakten. En mycket uppskattad förmån är exempelvis att vi tränar tre timmar i veckan på arbetstid. Samtidigt som vi arbetar hårt för att nå våra mål värdesätter vi också balans mellan arbete och fritid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi har precis påbörjat ett omfattande utvecklingsarbete där vi ser över samtliga processer inom Logistikområdet. Målsättning är att de ska anpassas till verksamhetens behov av koordinering mellan olika områden för att skapa effektiva flöden inom hela Logistikverksamheten. I detta arbete kommer du att ha en central roll, där du kommer att driva mycket av arbetet. Dels på egen hand, dels i samarbete med Högkvarterets Ledningsstab och dess arkitekter som ansvarar för att hela Försvarsmaktens processer koordineras.

För utveckling av processer och tillhörande IT-stöd kommer du att ha tätt samarbete med Logistikverksamhetens företrädare för att gemensamt säkerställa en så effektiv logistikverksamhet som möjligt. Utveckling av enskilda processer och/eller IT-stöd styrs genom de definierade förvaltningsobjekten, i enlighet med styrmodellen PM3.

Vi behöver nu förstärka förvaltningsområde Logistik med en verksamhetsarkitekt som ska hjälpa oss beskriva verksamhetens arbetsflöden utifrån de förmågor verksamheten har, hur verksamhetens processer ser ut, samt vilka informationsresurser och IT-stöd som hanteras i verksamheten.

I rollen som verksamhetsarkitekt arbetar du med att driva och vägleda framtagande och införande av en övergripande verksamhetsarkitektur inom logistiken för Försvarsmakten.

Kvalifikationer
  • Högskoleutbildning om minst 120 poäng
  • Flera års erfarenhet av materiel- och logistikprocesser på strategisk eller operativ nivå
  • Flera års erfarenhet av att leda och utveckla processer
  • Aktuell och bred erfarenhet av verksamhetsarkitektur inom flera områden på både operativ och strategisk nivå.
  • Erfarenhet från arbete med utveckling av rutinbeskrivningar och andra styrdokument
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
Meriterande
  • Certifierad verksamhetsarkitekt/IT-arkitekt
  • Erfarenhet från förvaltningsstyrning av verksamhet och IT-stöd
  • Kunskap om Försvarsmaktens materiel- och logistikprocesser
  • B-körkort
Personliga egenskaper

För att lyckas behöver du kunna driva komplexa projekt med många intressenter. Det är väsentligt att du har en vilja att sätta dig in i och förstå verksamheten, både avseende Försvarsmakten som helhet och på detaljnivå.

Vi söker därför dig som är noggrann och metodisk med ett gott omdöme och ordningssinne. Du måste kunna bedöma risker och samtidigt hantera stora mängder av information som även omfattas av försvarssekretess. Tidvis behöver du tåla hög arbetsbelastning.

För att trivas behöver du också vara lyhörd, samarbetsinriktad, flexibel och ha god initiativförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Tjänsten är en civil tillsvidareanställning på heltid, som inleds med 6 månaders provanställning. Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm.

Upplysningar om befattningen

Sektionschef Johan Hallman 08- 788 75 00.

Upplysningar om befattningen

Information om rekryteringsprocessen: HR specialist Sophia Blåvall, 070 - 146 34 30.

Fackliga företrädare
SACO Camilla Robertsson, epost: camilla.robertsson@mil.se

OFR/O Arne Nilsson, epost: arne.nilsson@mil.se

OFR/S Kjell Tetzlaff, epost: kjell.tetzlaff@mil.se

SEKO Lise-Lotte Larsson, epost: liselott.larsson@mil.se

Samtliga fackliga företrädare nås via Försvarmaktens växel 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-08. Din ansökan bör innehålla CV och ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi gärna att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga