FMV · Publicerad 14 sept

Är du intresserad av att utveckla den svenska försvarsförmågan? Vill du vara del av ett projektteam som utvecklar och underhåller försvarsmaktens fordonssystem? Är du självgående, uthållig, strukturerad, har hög personlig mognad och lätt att samarbeta med andra? Då kan detta vara din nästa utmaning!

Vad kan FMV erbjuda dig?
Våra medarbetare är viktiga för oss och därför finns möjlighet till balans mellan arbete och privatliv. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende, du får både eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Uppdragen från Försvarsmakten löser vi i projektform där teamen, enskilt eller tillsammans, löser uppgifter av mer eller mindre komplex karaktär.

Fordonsenheten består av 3 sektioner fördelade på Stridsfordon, Pansarterrängbil & Bandvagn samt Hjulfordon. Vi arbetar med anskaffning och vidmakthållande som ska säkerställa tillgängligheten av fordon till försvarsmaktens markstridsförmågor. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med Försvarsmakten, svensk och utländsk industri samt andra enheter inom FMV.

Ditt arbete som ingenjör
Som systemingenjör vid Fordonsenheten arbetar du tillsammans med kollegor med olika kompetenser i en projektgrupp för att lösa projektets uppgift och för att leverera nytta till Försvarsmakten. Dina uppgifter kommer att vara direkt kopplade till operativa krav och tillgänglighet i Försvarsmakten. Du arbetar ofta parallellt i flera olika projekt, ofta kopplade till samma materielsystem.

Arbetsuppgifterna är beroende av projektets uppgift och i vilken fas av livscykeln fordonssystemet är. Det kan bl.a. handla om att delta i kravarbete inför upphandling, utvärdera anbud och förhandla samt följa upp och granska leveranser från våra leverantörer. Det kan innebära att planera och genomföra tekniska utredningar, följa upp och analysera hur levererade materiel fungerar eller bör förändras samt att delta i utformning och dimensionering av underhållssystem så att materielen fungerar på ett kostnadseffektivt sätt. Uppgiften kan även vara att arbeta med drift- och garantiuppföljning och att ta fram systemsäkerhetsgodkännanden för nya eller förändrade produkter eller programvara.

Storleken på arbetsgrupp, ekonomisk omfattning och längd på projekt varierar. Det finns på sikt goda möjligheter till vidare utveckling inom myndigheten.

Vi söker 4 Systemingenjörer med inriktning mot Systems Engineering (SE) eller Integrated Logistic Support (ILS). Arbetsort Stockholm.

Våra förväntningar på dig
Vi söker dig som har relevant teknisk gymnasie-, högskole- eller civilingenjörsutbildning alt. har inhämtat motsvarande kompetens på annat sätt. Militär utbildning och erfarenhet är meriterande men inget krav. Du har erfarenhet av projektarbete. Erfarenhet av fordonssystem är meriterande. Det är även särskilt meriterande om du har kunskap och erfarenhet inom områdena Systems Engineering (SE), Integrated Logistic Support (ILS), konfigurationsledning, systemsäkerhet eller kvalitet. Vi värdesätter kunskap och erfarenhet om kravställning, utformning, upphandling och verifiering av militär materiel.

Som person samarbetar du bra med människor, lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Du visar gott omdöme vid uttalanden, agerande och beslut samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Samtidigt som du arbetar bra i grupp är du självgående, strukturerad och tar ansvar för din uppgift. Du förblir motiverad och effektiv trots bakslag, är trygg, stabil och har god självinsikt. För oss är rätt person viktigt så vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Resor ingår i tjänsten men vi använder ofta Skype för distansmöten. Det krävs att du är svensk medborgare, har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. God datorvana och B-körkort krävs.

Vi arbetar för jämn könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökande.

Låter det intressant?
Sök tjänsten via FMV:s hemsida Lediga Jobb genom att skicka in ansökan med CV, personligt brev och betyg.
Vid frågor: Sara Svedevall (Chef Pansarterrängbil & bandvagnar) Magnus Hellgren (Chef Stridsfordon) eller Erik Larsson (Chef Hjulfordon), tfn 08-7824000.

Fackliga företrädare: Anna-Karin Persson Saco-S, Leif Jansson OFR/S, Göran Mattsson (OFR/O), Peter Andersson Seko. Alla nås på tfn 08-7824000.

Sista ansökningsdag 2018-10-07.

Välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se
+ Läs mer om jobbet