FedEx Express · Publicerad 10 aug 2020

Vi söker just nu efter en analytisk Industriell Ingenjör till FedEx i Stockholm, ett av världens största logistikföretag!

Är du en ingenjör med analytisk förmåga som vill arbeta inom logistisk på ett stort globalt företag? Har du tidigare erfarenhet av dataanalys, planering och optimering samt är nyfiken på nya möjligheter i en växande bransch? Som Ingenjör inom logistik på FedEx kommer du att använda din kunskap inom dataanalys och planering för att förbättra processer och implementera ny, modern teknik i företagets transportflöde.

Skicka in din ansökan redan idag!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

FedEx är en pålitlig arbetsgivare och erbjuder kunder och företag världen över ett brett sortiment av transport, e-handel och företagstjänster. Hos FedEx får du möjlighet att arbeta i en inflytelserik roll i ett dynamiskt team där nästan varje dag ser annorlunda ut. Som en del av avdelningen Planning & Engineering hos FedEx kommer du att hantera diverse arbetsuppgifter inom problemlösning, kontinuerliga förbättringsprocesser, optimering av arbetsflöden samt operativ platsplanering och design.

Planning & Engineering teamet för Norden och Irland har idag åtta medlemmar baserade i Köpenhamn, Dublin och Stockholm och planerar nu att utöka teamet i Stockholm. Du kommer att vara en del av ett positivt och starkt team som kontinuerligt samarbetar både nationellt och globalt för att uppnå bästa resultat. Ditt primära arbetsspråk kommer att vara engelska.

I din roll inom logistik hos FedEx får du också möjlighet att delta i arbetet med den största implementeringen inom logistikbranschen någonsin - fusionen mellan FedEx och TNT.

Dina framtida arbetsuppgifter

I rollen på FedEx kommer du att hantera komplexa såväl som strategiska problem samt mindre förbättringar inom verksamheten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att omfatta:
  • Analysera, identifiera och definiera behovet av förbättring i processer för att maximera dess effektivitet
  • Analysera stor mängd data för att effektivisera och optimera transportflödet
  • Anpassa och använda modelleringsverktyg för att översätta komplexa analyser till precisa och realistiska operativa planer
  • Göra studier som exempelvis implementering av ny teknik, anläggningsdesign, funktionella specifikationer och genomförbarhetsstudier
  • Kommunicera ut nya planer till interna avdelningar och garantera förståelse och support vid implementeringar
  • Fungera som intern konsult, exempelvis operationsledning i olika projekt relaterade till problemlösning och serviceförbättring
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

FedEx vill nu anställa en Ingenjör på heltid. Tjänsten inkluderar mestadels arbete på kontoret i Stockholm, men delvis arbete på FedEx och TNT´s andra kontor i Sverige och Norden. Det kommer även ingå en del utbildning och samarbetsprojekt med regionala team på andra Europeiska kontor, så som Amsterdam och Frankfurt.

VEM ÄR DU?

För att lyckas i rollen har du en ingenjörsutbildning med inriktning på logistik, statistik, ekonomi eller likvärdigt. Du har tidigare arbetat i en analytisk roll och besitter goda kunskaper i Excel, SQL och databaser. I din roll kommer du att arbeta i flera av FedEx affärssystem, som SAP och Oracle, mfl. och därför ser vi gärna att du besitter en god systemvana. Vi ser gärna att du har en bakgrund som analytiker eller som statistiker inom logistik, ekonomi eller teknik och har erfarenhet av processoptimering. Koncernspråket är engelska och därför är det ett krav att du besitter goda kunskaper inom både tal och skrift. Kunskaper i svenska är meriterande men inte ett krav.

Som person är du självständig, noggrann och flexibel. Då tjänsten innebär många interna och externa kontaktytor är du även kommunikativ och har en god förmåga att skapa och upprätthålla långvariga arbetsrelationer. Du gillar att arbeta med flera olika projekt och motiveras av att hitta den bästa och mest effektiva lösningen för ett problem.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga