Filmstaden · Publicerad 16 sept 2021

Stimuleras du av en internationell arbetsmiljö där det händer mycket och där du får driva förändring, samtidigt som du arbetar på ett välrenommerat bolag med en familjär stämning. Filmstaden, Sveriges största biografkedja som är en del av Odeon Cinemas Group och AMC, söker nu en Head of Accounting and Internal Control med fokus på ledarskap.

Som Head of Accounting and Internal Control har du det övergripande ansvaret för redovisningen av verksamheten i Finland, Norge och Sverige. Ansvaret inkluderar även löneavdelningen i Sverige. Du leder och fördelar det dagliga arbetet och säkerställer att teamet levererar kvalitetssäkrad rapportering till Odeon och AMC Group Finance. Även om rutiner och processer fungerar, så kommer du också att fortsätta arbetet med att utveckla funktionen genom att digitalisera och effektivisera. Du rapporterar till Finance Director Northern Europe, som precis som övriga svenska redovisningsteamet sitter i trevliga lokaler i Gamla Råsunda.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:
 • Huvudansvar för redovisningen i Finland, Norge och Sverige, idag enligt local GAAP och IFRS (på sikt enligt US GAAP)
 • Personalansvar för 8 personer i Finland, Norge och Sverige.
 • Ansvar för Löneavdelningen i Sverige som består av 3 personer, varav 1 är direktrapporterande
 • Intern och extern rapportering
 • Arbeta med vissa delar inom bolagsstyrning (Corporate Governance) t ex gällande kapitalkrav, koncernlån, utdelningsnivåer och koncernbidrag
 • Huvudsaklig kontaktperson till revisorer, skatterådgivare m.fl.
 • Intern kontroll/SOX
 • Transfer Pricing
 • Arbeta för att nyttja befintliga systemstöd på ett optimalt sätt samt fortsätta att digitalisera och effektivisera arbetssätt
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi och flerårig erfarenhet av att som redovisningschef eller liknande ansvara för redovisning och bokslutsprocessen i sin helhet. Du har varit chef tidigare och har erfarenhet av K3 och IFRS alt US GAAP. Du kommer också att ha nytta av att ha drivit förändrings- och utvecklingsarbete samt av att ha ett systemintresse. Har du erfarenhet från revision, retail eller av att jobba i en internationell koncern ser vi det som meriterande.

Personliga egenskaper:

Som Head of Accounting är du trygg i ledarrollen och har en god förmåga att ta ansvar och coacha dina medarbetare. Här får du en roll med många kontaktytor så därför är det viktigt att du också är kommunikativ. Du stimuleras av förändringsarbete och har förmåga att driva förbättringar på ett strukturerat sätt.

Placeringsort: SolnaVad erbjuder Filmstaden dig?


Som anställd på Filmstaden blir du en del av en global koncern. Men på bolaget råder ändå en familjär atmosfär. Det finns en etablerad företagskultur på alla nivåer i enlighet med Filmstadens värdegrunder som präglas av glädje, passion, kvalitet, service, tillit, respekt, ansvar och samarbete. Som anställd erbjuds du flera attraktiva förmåner såsom friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider, biopass, rabatter i kiosken etc.

Om Filmstaden:

Filmstaden ägs sedan 2017 av det amerikanska biografföretaget AMC Theatres som är världens största biografkedja. Filmstaden ingår med flera andra europeiska biografkedjor i Odeon Cinemas Group som har över 340 biografer och ca 2 700 salonger runtom i Storbritannien, Irland, Spanien, Portugal, Tyskland, Italien, Norge, Sverige och Finland.

Verksamheten innefattar utöver filmvisning även kioskförsäljning av popcorn, godis och andra förfriskningar men även ett B2B utbud med företagsbiljetter, reklamförsäljning samt konferens och event-verksamhet. Visionen är att skapa inspirerande underhållning till varje besökare och har som målsättningen att erbjuda Europas största och bästa biografer. Filmstaden har en omsättning på 1.7 mdr SEK, ca 1 200 anställda, 35 biografer på 21 orter i Sverige. Läs mer på: Filmstaden.se

I denna rekryteringsprocess samarbetar Filmstaden med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 7:e oktober 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Redovisningschef, redovisning, chef
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga