Finance Recruitment · Publicerad 16 aug 2021

Investment Professional till Nordstjernan

Vi förstärker vår investeringsorganisation och söker en Investment Professional (Associate) med fokus på såväl onoterade som noterade bolag. Nordstjernan är en aktiv, professionell och långsiktig ägare som arbetar med kommersiella och finansiella frågeställningar för att skapa en god värdeutveckling. Vi har en stark företagskultur av långsiktighet samtidigt som vi tror att det är viktigt att agera snabbt och med beslutsamhet.

Vi erbjuder dig den unika möjligheten att investera i såväl noterade som onoterade bolag inom våra sektorer; Industri, Bygg och fastighet, Hälsa, Distribution & handel samt Tillväxt och ny teknik.

Du kommer bla attarbeta med att generera och analysera investeringsmöjligheter, driva förvärvsprocesser, utarbeta ägarplaner samt att stödja styrelser och bolagsledningar i våra bolag. Vi erbjuder goda möjligheter till utveckling med stort personligt ansvar. Hos oss kommer du uppleva olika affärsmiljöer då vi arbetar nära våra bolag varav merparten har internationella verksamheter. Du kommer kunna etablera ett brett nätverk inom hela näringslivet och få möjlighet att bygga specifik kompetens inom en eller flera av våra sektorer.

Vi söker nu dig som är proaktiv, driven, nyfiken och analytisk med ett genuint intresse för investeringar, företagsutveckling och affärer.

Din profil
 • Civilekonom och/eller civilingenjör med mycket goda studieresultat
 • 1-4 års arbetslivserfarenhet från exempelvis investeringsverksamhet, investmentbank, strategikonsult eller motsvarande roller
 • Flytande i svenska och engelska
Vi tror att du som person är
 • Driven av ett genuint investeringsintresse
 • Resultatorienterad, strukturerad och analytisk
 • Självständig och mogen med stor integritet
 • Ambitiös och nyfiken med starkt driv, en vilja att ifrågasätta och en god kommunikationsförmåga
 • Socialt utåtriktad med förmåga att bygga relationer i olika miljöer och sammanhang
Du kommer att ingå i vårt investingsteam om 17 personer med huvudkontor i Nordstjernan huset på Stureplan i Stockholm.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Finance Recruitment. Har du frågor är du välkommen att kontakta Eoin Laird på Finance Recruitment, telefon +46 735 13 90 24 alt. eoin.laird@financerecruitment.se.

Nordstjernan är ett investeringsföretag vars affärsidé är att som aktiv ägare skapa långsiktig värdetillväxt. Strategin är att aktivt äga och utveckla bolag med huvudkontor i Norden genom att tillföra kompetens och kapital.

Vi investerar i såväl börsnoterade som onoterade innehav samt kreditinvesteringar i högavkastande företagslån, obligationer och preferensaktier. Vi har idag ett substansvärde om ungefär 35 miljarder kronor och ett investeringsutrymme om cirka 5 miljarder kronor. Nordstjernans huvudägare är Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelser. Stiftelsen arbetar med att främja forskning inom humaniora och samhällsvetenskap. Läs mer om Nordstjernan på www.nordstjernan.se.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Finance Recruitment grundades 2014 av fyra seniora rekryteringskonsulter med en tanke - att bli det självklara valet vid rekryterings- och interimstillsättningar inom ekonomi, bank och finans i Stockholm. Genom att uteslutande arbeta med tjänster inom dessa områden kan vi kalla oss specialister vilket har medfört att vi fått våra kunders fulla förtroende.

Varje rekrytering är unik. För att kunna leverera bäst värde till våra kunder och kandidater har vi valt att dela upp vår organisation i fyra fokusområden:
 • Ekonomi och redovisning
 • Chefer och specialister
 • Bank, finans och försäkring
 • Interimskonsulter
Med marknadens starkaste nätverk och ett tydligt fokus inom vårt specialistområde har vi erfarenheten och kunskapen som krävs för att säkerställa att rätt kandidat tillsätts rätt uppdrag.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga