Finance Recruitment · Publicerad 1 juni 2021

Redovisningschef till RaySearch Laboratories

Vill du arbeta i ett internationellt börsnoterat företag och bidra i kampen mot cancer? Har du goda ledaregenskaper och erfarenhet av redovisning/rapportering enligt IFRS? Då kan du vara den redovisningschef som RaySearch Laboratories söker. Hos RaySearch är alla medarbetares kompetens och bidrag viktiga i vår gemensamma kamp mot cancer. Vi söker nu en operativ och strategisk redovisningschef till huvudkontoret i Stockholm

Hos RaySearch får du möjligheten att utmanas och utvecklas i en bred roll med stort ansvar i en starkt expanderande, internationell och börsnoterad organisation. Som redovisningschef kommer du att leda och utveckla den svenska Finance-avdelningen, idag bestående av sju personer. Du kommer att ha en nyckelroll i bolaget och dess internationella dotterbolag, idag 12 stycken, belägna i USA, Europa och Asien. I rollen kommer du att tillsammans med ditt team driva processer för redovisningen och den finansiella uppföljningen för RaySearchs växande internationella och noterade organisation. En stor del av rollen kommer innebära att utveckla en tydlig, transparent och effektiv redovisningsfunktion. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Stockholm och du rapporterar till CFO.

Arbetsbeskrivning
 • Övergripande ansvar för all redovisning, koncernkonsolidering och finansiell rapportering enligt IFRS
 • Personalansvar för ekonomiavdelningen, för närvarande bestående av sju personer
 • Ansvar för att månads-, kvartals- och årsbokslut är korrekta och upprättas i tid
 • Optimera, modernisera och automatisera företagets redovisningsrutiner och processer för att öka internkontroll och organisatorisk effektivitet
 • Vara uppdaterad på aktuella redovisningsfrågor för att kunna agera rådgivande inom ditt team och organisationen
 • Sakkunnig och föredragande i koncernens revisionsutskott tillsammans med CFO
 • Underhålla och utveckla konsolideringssystemet
Profilbeskrivning
 • Akademisk examen i ekonomi/redovisning/företagsekonomi
 • Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet från en liknande roll
 • Mycket goda kunskaper om aktuella redovisningsregler enligt IFRS, framför allt IFRS 15
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift
 • Erfarenhet av en personalledande befattning i ett börsnoterat bolag
Det är meriterande om du har ett systemintresse och erfarenhet från systemimplementation. Erfarenhet från ett företag inom tech- eller konsultbranschen är också meriterande.

Om RaySearch
RaySearch utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. Över 2 600 kliniker i mer än 65 länder använder idag RaySearchs programvara för att öka livskvaliteten och förbättra behandlingsresultaten för sina patienter. RaySearch grundades år 2000, har sitt globala huvudkontor i centrala Stockholm och ett 10-tal utländska dotterbolag i USA, Europa och Asien. Bolaget är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2003 och vi är idag mer än 400 anställda med en gemensam vision att förbättra cancervården med innovativ mjukvara. Vår kompetenta personal är avgörande för vår framgång och vi erbjuder en mycket bra arbetsmiljö i moderna lokaler, flexibilitet och goda möjligheter till utveckling. Vi tror på lika möjligheter, värderar mångfald och inkludering.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Finance Recruitment grundades 2014 av fyra seniora rekryteringskonsulter med en tanke - att bli det självklara valet vid rekryterings- och interimstillsättningar inom ekonomi, bank och finans i Stockholm. Genom att uteslutande arbeta med tjänster inom dessa områden kan vi kalla oss specialister vilket har medfört att vi fått våra kunders fulla förtroende.

Varje rekrytering är unik. För att kunna leverera bäst värde till våra kunder och kandidater har vi valt att dela upp vår organisation i fyra fokusområden:
 • Ekonomi och redovisning
 • Chefer och specialister
 • Bank, finans och försäkring
 • Interimskonsulter
Med marknadens starkaste nätverk och ett tydligt fokus inom vårt specialistområde har vi erfarenheten och kunskapen som krävs för att säkerställa att rätt kandidat tillsätts rätt uppdrag.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 juni 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef

Inga fler liknande jobb tillgängliga