Finance Recruitment · Publicerad 9 juni 2020

Brinner du för redovisning och söker en utåtriktad roll? Gillar du att ha många bollar i luften och vill arbeta i en internationell miljö? Då kan denna roll vara något för dig!

Aon är ett kunskapsföretag med global styrka och en starkt kundfokuserad företagskultur. Aons övergripande affärsidé är att vara den främsta partnern till företagskunder när det gäller "risk & people". Företaget erbjuder konsulttjänster och rådgivning vid etablering och förvaltning av captivebolag och mindre försäkringsbolag.

Avdelningen som förvaltar captivebolag består idag av ca 15 medarbetare och nu behöver teamet fylla på med en redovisningsekonom (intern titel är Captive Manager).

Arbetsuppgifter
I rollen som Captive Manager är du ytterst ansvarig för ett antal captivebolags redovisning och rapportering till kund och tillsynsmyndigheter. På några av de större kunderna sker en del löpande bokföring med hjälp av ett backoffice center på Irland eller av ekonomiassistenter i teamet. Runt kunder arbetar man alltid i team om minst två för att säkerställa kundleveranserna.

Tjänsten är utåtriktad och kundfokuserad vilket innebär mycket kontakt via mail och telefon men även i möten med erfarna och professionella kunder. Arbetstempot är stundtals mycket högt och arbetsuppgifterna varierar mellan högt och lågt.

Rollen är flexibel där ens egen drivkraft och vilja att bidra till teamets utveckling avgör hur rollen utvecklas. En del av arbetstiden kommer att dedikeras till kompentensutveckling inom något av de områden där gruppen behöver specialistkompetens. Ett exempel på detta kan vara att man tar ansvar för att hålla sig uppdaterad avseende lagar och regler inom redovisningsområdet, bland annat genom att delta i seminarier och utbildningar. Tanken är sedan att man utbildar övriga i gruppen internt.

Avdelningen kännetecknas av att det är högt i tak och att alla delar med sig av sina kunskaper. Det finns gott om möjligheter att utvecklas inom rollen men även mellan de olika avdelningarna i enheten.

Arbetsplatsen är belägen i fina lokaler på Valhallavägen, Stockholm.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har:
  • Akademisk utbildning i ekonomi eller likvärdigt
  • Goda redovisningskunskaper från praktiskt arbete i mindre bolag.
  • Bokslutssjälvständig och vana från upprättande av årsredovisningar
  • Goda kunskaper i engelska, skriftligt som muntligt
  • Goda kunskaper i Excel.
Meriterande:
  • Erfarenhet från försäkringsredovisning (starkt meriterande)
  • Erfarenhet från rapportering till Finansinspektionen
Som person är du noggrann, driven och har hög integritet i kombination med en god samarbetsförmåga och serviceanda. Du har en hög energinivå och en öppenhet för förändring, en god förmåga att prioritera och har hela tiden affären i fokus. Du bör vara en självständig person med god struktur i ditt arbetssätt och du sporras av högt satta mål. En god kommunikationsförmåga värderas högt.

Stämmer detta in på dig? Då kan vi erbjuda dig en spännande, utmanande och utvecklande roll med mycket kundkontakt. Hos oss får du kollegor med en stor kunskapsbredd och som alltid strävar efter kvalitet och professionalism i sina leveranser. Vår företagskultur sätter stort värde vid samarbete, affärsmässighet och kundfokus och erbjuder utveckling, stort personligt ansvar och entreprenörskap.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Sökord: ekonomi, stockholm, financial controller, captive management, redovisning
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Aon plc, med huvudkontor i London, grundades 1987 och har idag cirka 72 000 anställda vid 500 kontor i över 120 länder. Den svenska verksamheten etablerades 1992 och är nu ett av landets ledande kunskapsföretag inom riskhantering för företag och organisationer genom risk managementtjänster, försäkrings- och återförsäkringsförmedling samt rådgivning och outsourcing inom Human Resources.

På Aons centralt belägna Stockholmskontor med adress Valhallavägen 117, är vi idag cirka 130 medarbetare. Aon har även kontor i Malmö och Göteborg med cirka 50 medarbetare. Besök vår hemsida för mer information www.aon.com/sweden

Aon är stolt sponsor till Manchester United sedan 2010. Aon i Sverige stöttar även Vänföreningen Portee och deras verksamhet i Sierra Leone.

Intresserar denna roll dig? Ansök i så fall så snart du har möjlighet då löpande urval kommer att ske. Ansök via "ansök-knappen" på www.financerecruitment.se eller kontakta ansvarig rekryteringskonsult på fredrik.sjoberg@financerecruitment.se vid eventuella frågor.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
8 aug 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga